Koju šibicu treba da pomjerite da dobijete tačno rješenje?

Objavljeno: 5. 2. 2016 u 16:02h

Matematičke mozgalice su oduvijek bile izazov, kako za mlađe tako i za one starije. Naročito ovog tipa, gdje vam na prvi pogled djeluje kao da je rješenje očigledno i vidljivo, ali je ipak potrebno da se malo potrudite.

Zadatak je sljedeći: Potrebno je da pomjerite SAMO JEDNU šibicu kako bi rješenje bilo tačno.

ss1

Ukoliko vam ipak nešto ne ide danas, pogledajte rješenje na dnu stranice…

solut

Da li ste uspjeli riješiti ovaj zadatak u kratkom roku? Izgleda komplikovano, ali zapravo je veoma jednostavno.

Rješenje: Potrebno je da vertikalnu šibicu sa plusa prebacite na peticu i tako formirate broj devet. Onda vam ostaje 9-7=2

Izvor: virealno.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zanimljivosti/koju-sibicu-treba-da-pomjerite-da-dobijete-tacno-rjesenje/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot