Ovako izgleda Internet (Foto)

Objavljeno: 25. 11. 2015 u 14:52h

Većina doživljava Internet kroz ekrane računara, telefona i tableta, ali se rijetko kada zapitamo kako se svi ti silni podaci prenose. Ako fizički Internet zamišljate u obliku velikih zgrada ispunjenih kablovima i serverima, sa strogim osiguranjem, onda niste daleko od stvarnosti.

Internet se zapravo nalazi u mnoštvu zgrada koje se nazivaju “carrier hoteli”, a u kojima se mreže operatera spajaju u jednu veću mrežu – odnosno Internet. Ovaj proces omogućuje na stotine kilometara kablova koji su spojeni na naizgled beskonačne redove servera.

Peter Garritano, fotograf iz Brooklyna, posjetio je pet čvorišta (carrier hotela) u New Yorku kako bi široj masi približio kako Internet izgleda u fizičkom prostoru. Pristup ovim hotelima nije jednostavan. Na svakom ćošku vas čekaju stražari, sigurnosni kontrolni punktovi sa biometrijskim uređajima, pa čak i skrivene zamke. U nastavku pogledajte kao Internet izgleda u stvarnom svijetu.

Izvor: pixelizam.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zanimljivosti/ovako-izgleda-internet-foto/||claudebot