Britanci potroše pet mjeseci života pričajući o vremenu

Objavljeno: 10. 10. 2015 u 13:09h

Izgleda da se neki stereotipi ipak temelje na istini: nedavno istraživanje pokazalo je da Britanci u prosjeku provedu pet mjeseci svog života ćaskajući o vremenu.

Studija, kojom je bilo obuhvaćeno 2.000 odraslih osoba otkriva, takođe, da se vremenska problematika pojavljuje u razgovoru otprilike tri puta dnevno.

Konverzacije o temperaturi, suncu ili kiši obično traju nešto manje od tri minute, što zbirno iznosi devet minuta dnevno, odnosno jedan sat sedmično.

Pored toga, Britanci imaju naviku da postavljaju barem jedan komentar o vremenu nedjeljno na nekoj od društvenih mreža, a potroše i 11 minuta nedjeljno provjeravajući vremensku prognozu na televiziji, telefonskoj aplikaciji ili na internetu.

Većina Britanaca smatra da je vrijeme zgodna tema za neobavezno ćaskanje s nepoznatom osobom ili popunjavanje praznine kada konverzacija iznenada zamre.

“Britance često kritikuju da vazdan pričaju o vremenu, a izgleda da je to zaista tako. Samim tim što je promjenljivo i nepredvidljivo, vrijeme je česta tema razgovora”, navela je Ema Rasel, predstavnica kompanije sportske odeće Heli Hansen koja je naručila istraživanje.

“Vrijeme može puno da utiče na naše aktivnosti i raspoloženja, zato mi toliko i razgovaramo o njemu”, zaključila je ona, prenosi list Telegraf.

Istraživanje otkriva da Britanci najviše razgovaraju o hladnoći, a potom o kiši, vjetru i vrućini.

Među ostalim omiljenim temama su dnevna vremenska prognoza i rasprava o tome da li je bila tačna ili pogrešna.

Vrijeme će najčešće biti tema u razgovoru sa nepoznatom osobom, zatim sa starijom osobom, kolegama s posla, prijateljima i na kraju roditeljima.

Prvo što će čak sedam od 10 Britanaca uraditi ujutru nakon buđenja jeste da provjere kakvo ih vrijeme očekuje pogledom kroz prozor ili slušanjem prognoze.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zanimljivosti/britanci-potrose-pet-mjeseci-zivota-pricajuci-o-vremenu/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||claudebot