Zablude zaljubljenika u automobile

Objavljeno: 6. 10. 2015 u 10:36h

Zaljubljenici u automobile nikad ne žele da priznaju da njihov ljubimac troši previše, da je registracije preskupa, da nije udoban za čitavu porodicu, da su troškovi održavanja preveliki i da je nepregledan za vožnju. Evo još par stvari u koje su ubjedili sebe.

Stotinke su bitne

Ubrzanje od 0 do 100 je mjerilo snage automobila. Svako bi volio da njegov automobil bude najbrži prilikom starta pa makar to bilo i za 0,01 sekundu. Da li su stotinke bitne? Naravno da ne, pogotov ne konkreno na putu jer na ubrzanje utiče previše faktora da bi se ono moglo odrediti precizno u realnim uslovima vožnje.

Kontrola stabilnosti samo šteti

Istina je da su prije dosta godina ovi sistemi znali da se mješaju previše u rad vozača ali danas su dovedeni gotovo do savršenstva i nijedan vozač ne može svojim reakcijama nadomjestiti ono što sistem kontrole stabilnosti pruža.

Konjska snaga je najvažnija brojka

Broj konja nekog automobila može vam dati okvirnu predstavu o njegovim performansama, pre svega po pitanju ubrzanja i maksimalne brzine, ali odnos snage i težine je daleko bitniji. Automobil sa 212 konja snage koji teži 400 kilograma, kao što je Hondin koncept “Project 2&4”, ima isti odnos snaga/težina kao i Bugatti “Veyron”. Mislite o tome.

Promjene su loše

Izuzev polja informatike i tehnike automobilska industrija je među djelatnostima u kojima su inovacije najčešće.

Naravo, za one kojima benzin teče venama nema boljeg automobila od BMW-a sa sredine 90-ih, ali istina je da su danas automobili zahvaljujući inovacijama brži, sigurniji, manje troše i zabavnije ih je voziti.

Izvor: autoportal.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/automobilizam/zablude-zaljubljenika-u-automobile/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])