Najnaseljenije mjesto na planeti – Na dva hektara 1200 stanovnika! (Video)

Objavljeno: 1. 8. 2015 u 14:22h

Na karipsko ostrvo Santa Kruz del Islote stiže se nakon dva sata plovidbe od obale Kartagine u Kolubiji, a po svim podacima ono je naseljenije i od Menhetna. Ko bi rekao? Vodimo vas na turu po ovom neobičnom ostrvu…
Otkrila ga je grupa strastvenih ribolovaca pre oko 150 godina i dio je arhipelaga San Bernardo, piše Daily Mail.

Grupa ribolovaca plovila je od grada Baru jedno 50 kilometara kada je ugledala ovo fenomenalno ostrvo. Zašto fenomenalno? Zato što NEMA KOMARACA!

Pronalazači su zato, odmah, na njemu napravili kamp.

Od svega jednog kampa nekada do, sada, 1200 stanovnika ostrva koji žive u oko 90 kuća, imaju dvije prodavnice, restoran i školu.

Gdje su sve ove kuće stale? Neke su, poput naših splavova sagrađene iznad vode.

Jedina mjesta bez građevina su malena dvorišta.

Ono što je interesantno još jeste i to da na ostrvu nema ni jedan doktor, ali takođe nemaju ni groblje. Oni pokojnike sahranjuju na obližnjem ostrvu.

Ne postoji vodovodni sistem, a Kolumbijska mornarica im na svake tri nedjelje donosi namirnice.

Ono što imaju jesu čuvari ostrva, poput policajaca, koji su smješteni u školi i to samo zato što država propisuje da u svakoj školi moraju postojati policajci. A školu pohađa 80 djece.

Jedina privredna grana koja je razvijena jesu turizam i ribolov. Turisti često dolaze da obilaze ovo ostrvo, ali i rone u njegovoj okolini i pecaju.

Dolazak svakog broda, lokalno stanovništvo koristi da proda ribu.

Život na ostrvu je miran, nema lopova, ubica i ostalih odmetnika.

“Nemamo nasilje, nije nam potrebna policija, svi znamo jedni druge i uživamo u životu. Ovo je divan život”, izjavio je za Toronto Star, Huvenal Hulio (66) unuk jednog od osnivača zajednice na ovom ostrvu, a prenosi Daily Mail.

A sada vas kroz kratak video vodimo u šetnju po ovom neobičnom ostrvu:

Izvor: Prva

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zanimljivosti/najnaseljenije-mjesto-na-planeti-na-dva-hektara-1200-stanovnika-video/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])