Činjenice za koje možda niste znali o vašim omiljenim serijama

Objavljeno: 25. 7. 2015 u 09:28h

Serijski program definitivno je doživio svoj vrhunac u posljednjoj deceniji. Naročito kada se pojavio veliki broj zanimljivih scenarija i kada su poznati glumci sa velikog platna odlučili da pređu na televizijsko.

Ovo su neke od najpopularnijih serija, neke od njih su se završile, i činjenice za koje možda niste znali.

Kuća od karata (House of Cards)

Politička drama o kongresmenu Andervudu (Kevin Spejsi) i njegovoj ženi, o njihovom usponu do položaja najmoćnijeg para na svijetu, privukla je pažnju mnogih ljubitelja drama, ali i onih koji drame nikada nisu voljeli.

Serija je snimljena prema BBC mini seriji istog naziva iz 1990. godine, ali jeste li znali da je i ta serija adaptacija knjige Majkla Dobsa? Još jedna zanimljiva činjenica je da svaka sezona serije ima 13 epizoda, što je isti broj karata u jednoj boji u špilu za poker. To onda znači da je sezona najavljena za iduću godinu i posljednja.

Da li ste primjetili kako svi članovi Demokratske stranke u seriji uvijek nose plave kravate, a članovi Republikanske stranke nose crvene. Definitivno razlog da pogledate još jednom sve tri sezone.

Hanibal

Serija “Hannibal” je definitivno zainteresovala mnoge ljubitelje žanra o antijunacima. Suša nakon završetka snimanja serije “Dexter” popunjena je serijom “Hannibal”, novim-starim antijunakom, kojeg se svi sjećamo po čuvenoj interpretaciji Entonija Hopkinsa.

Ova serija je definitivno podigla ljestvicu svim budućim serijama slične tematike. Neke od slabije poznatih činjenica o ovoj seriji su da svaka epizoda nosi ime nekog jela, slijeda jela (poput aperitiva) ili stila kuvanja. U prvoj sezoni su to bili francuski nazivi, u drugoj japanski, a u posljednjoj italijanski.

Uprkos interesu publike i planu da se nastavi, NBC televizijska mreža otkazala je seriju. Mads Mikkelsen koji tumači Hannibla glumeo je sličnog lika u filmu “The Green Butchers”.

Igra prestola (Game of Thrones)

Ko ne zna za “Igru prestola”, mora da je posljednjih nekoliko godina proveo “ispod kamena” i bez interneta, jer je serija zavladala cijelim svijetom i jedna je od najgledanijih ikada. Da li ste znali da se nijedan lik u seriji ne pojavljuje u svim epizodama?

Takođe, sam autor Džordž R.R. Martin izjavio je da je par likova bolje prikazano u seriji nego u knjizi. Džek Glison koji glumi svima omraženog Džofrija navodno je kompletna suprotnost liku kojeg glumi i prijatelj je s Sofie Tarner Turner (Sansa) koju je često zlostavljao u epizodama.

Prava krv (True Blood)

Mnogi su “True Blood” pratili zbog atraktivnih glumaca poput Aleksandra Skarsgarda i Džoa Manganiela, ali i zbog seksi scena. Nije nedostajalo ni prizora punih krvi.

Ipak neki sitni detalji do sada su bili skriveni. Aleksandar Skarsgard je prvobitno išao na audiciju za glavnu mušku ulogu vampira Bila. Iako se serija bitno razlikuje od knjiga autorke Čarline Heris. Uloga Tare, koja se samo kratko pojavljuje u drugoj knjizi, u seriji je najbolja prijateljica glavnog ženskog lika Suki (Ana Pakuin). Tu je i lik Lafayete (Nelsan Elis) koji umre na kraju prve knjige, ali je zato u seriji jedan od najzanimljivijih likova.

Da li ste znali i da je naslov svake epizode poznata hrišćanska pjesma koja je ujedno i pjesma odjavne špice.

Spartak

Spartak je imao jednu od najvećih gledanosti u 2013. godini. Nakon prve sezone obožavatelji su tugovali, jer je preminuo glavni glumac Endi Vajtfild. Poprilično nevjerovatna činjenica je i ta da je Endi umro sa 39 godina – toliko je godina imao i sam Spartak u trenutku svoje smrti. Takođe, serija se nije izričito držala istorijskih činjenica, ali je većina scena vezanih za pobunu su istorijski tačne.

Serija je osim krvoločnih scena bitaka, poznata i po nezasitnim scenama seksa. Tako je snimanje seks scena iz prve sezone, ona između Ilithye i Spartaka, trajala čak 12 sati, jer glumci Endi Vajtfild i Viva Blanka nisu mogli da prestanu da se smiju.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zanimljivosti/cinjenice-za-koje-mozda-niste-znali-o-vasim-omiljenim-serijama/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])