Beskućnik postao zvijezda interneta

Objavljeno: 25. 7. 2015 u 08:36h

Beskućnik iz Pariza, koji je postao popularan nakon što je po pariskom metrou dijelio svoj CV, konačno je dobio posao, što samo dokazuje da se upornost i hrabrost uvijek isplate.

Njegov slučaj je naišao na divljenje svih nezaposlenih Francuza, koji su dobili novu nadu da je nešto ovakvo, ipak, moguće.

Naime, riječ je o beskućniku koji je postao popularan tako što je u metrou dijelio svoj CV, u nadi da će neko prepoznati njegove sposobnosti i ponuditi mu posao, piše Le Parisien.

Riječ je o bivšem pripadniku francuskih vazdušnih snaga, koji je CV dijelio uglavnom na linijama dva i pet u metrou, a čija priča se za kratko vrijeme pročula Parizom. Iako se nadao da će posao pronaći na klasičan način, ipak su mu pomogle društvene mreže, nakon što je jedan od korisnika Twittera stavio njegov CV na svoj profil.

Ovaj beskućnik, koji se predstavlja samo kao Lionel, nije želio da se medijski eksponira, ali je dodao da zahvaljuje svima koji su njegov CV podijelili na internetu.

On zapravo nije ni znao da njegov CV kruži Twitterom, jer nema pristupa internetu, pa tako nije znao ni šta se događa.

Prije nekoliko dana uslijedila je i prva ponuda za posao, što ga je neizmjerno usrećilo, s obzirom na to da već dvije godine nema nikakvog posla i nema od čega da se izdržava.

Posao mu je ponudila kompanija “Uneo”, koja se bavi prodajom zdravstvenog osiguranja onima koji služe u redovima francuskih oružanih snaga. Lionel će raditi u odjeljenju za marketing i u ponedjeljak će mu biti prvi radni dan.

“Želio sam da se dokažem, kako sam sebi, tako i drugima. Takođe, želim da zahvalim svima koji su moj CV postavili na internet, jer ga je tako vidio veliki broj ljudi. Hvala svima”, rekao je skromni Lionel.

Iz kompanije “Uneo” kažu da su spremni da Lionelu daju posao na neodređeno nakon što prođe obavezni, tromjesečni probni rad.

“Zaista smo ponosni da možemo da učestvujemo u jednom ovako dobrom djelu i Lionelu ponudimo posao, koji mu je prijeko potreban”, stoji u saopštenju ove kompanije.

Iz kompanije su potvrdili da su za njegov slučaj čuli preko Twittera, ali su naglasili da ga nisu favorizovali, već da je on sasvim kvalifikovan za posao koji treba da obavlja.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zanimljivosti/beskucnik-postao-zvijezda-interneta/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])