Laži u koje nas je ubijedio Dizni tokom odrastanja (Video)

Objavljeno: 1. 7. 2015 u 13:12h

Nema sumnje da su mnogi voljeli Diznijeve crtaće kada su bili mali, a neki i dan danas uživaju da gledaju animirane klasike.

Psiholozi smatraju da se naš pogled na svijet i njegovo shvatanje u velikoj mjeri oblikuje prema bajkama i pričama koje smo slušali i čitali kada smo bili mali.

Dizni nas je naučio nekim važnim životnim lekcijama, ali sa druge strane i surovo nas je slagao. Ovo su neke od “Diznijevih laži” u koje smo povjerovali tokom odrastanja.

Poljubac je magičan

Gotovo na kraju svakog Diznijevog crtaća slijedi jedan magičan poljubac, koji je praćen vatrometom, vjetrom u kosi, itd. Da budemo iskreni nekad “magija poljupca“ nije ni najmanje magična, a o vatrometu nema potrebe ni da pričamo.

Muškarci i cipele

Pepeljuga i njena staklena cipela. Da se razmijemo, koji je to muškarac primijetio vaše cipele? Ako i jeste onda ga sigurno ne zanimate u tom smislu, već kao prijateljicu za šoping.

Ljubav na podijumu za ples

Još jedna ogromna zabluda, pogotovu u današnje vrijeme. Danas na “podijumu za ples“ u najbolju ruku gledate da ne prospete piće koje držite ili tražite gdje vam je društvo. Uostalom, neki ljudi nemaju pojma da igraju.

Spremanje za bal je lako

Jedan potez magičnim štapom i već ste spremni. U realnosti gledate u orman očajni zato što vam se ništa ne dopada i u najgorem slučaju odlučite da ne idete nigdje.

Čišćenje je zabavno

U Diznijevim crtaćima kada junakinje čiste okupe se životinje i svi pjevaju i sve je poslije par taktova pjesme čisto. Surova realnost je da su se sudovi nakupili, prašina nataložila, a niste kupili deterdžent za pranje sudova.

https://youtu.be/aWoHsY-FDHU

Životinje su druželjubive

Ova teorija pada u vodu kada vas iz nekog mračnog prikrajka napadne čopor bijesnih pasa.

Muškarci su uvijek nabildovani

Stvarnost je da ne može da stigne da se istušira od posla, a teretana ne postoji u njegovom životu.

https://youtu.be/lfciC33t3M0

Devojke uvek izgledaju savršeno

Na ovo samo možemo da se “grohotom“ nasmijemo. Realnost je da kada dune vjetar kosa neće iće u smijeru kao na reklami.

Maćeha je uvijek zla

Na ovo treba da dodamo i da maćeha je uvijek lijepa sve dok ne pokaže pravo lice. Da li treba napomenuti koliko je ovo predrasudno.

Sve je bolje da dnu mora

Na dnu mora ostajete bez vazduha i neka morska neman vas može progutati. Toliko o tome.

Izvor: B92

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zanimljivosti/lazi-u-koje-nas-je-ubedio-dizni-tokom-odrastanja-video/||claudebot