Uz pomoć 11 auta tati u svemiru poslala poruku (Video)

Objavljeno: 14. 4. 2015 u 12:35h

Telefonski poziv najčešće je jedini način za komunikaciju između astronauta i njihove djece. Uz pomoć Hyundaia, Stefani (13) je ocu poslala veliku sliku

Napraviti sliku na Zemlji koja se može lako vidjeti iz svemira i nije najjednostavniji zadatak, osim ako na raspolaganju imate 11 automobila i ogromni komad pustinje kao vaše platno.

Hyundai je snimio dirljivu reklamu u kojoj su iskoristili 11 “genesisa” kako bi usred pustinje napisali poruku 13-godišnje Stefani iz Hjustona za njenog oca na Međunarodnoj svemirskoj stanici, koji inače obožava snimati fotografije Zemlje.

Kako bi bili sigurni da će vidjeti, sliku su s porukom “Stef te voli” napravili su je u pustinji u Nevadi, a morala je biti i prilično velika. Toliko je velika da su ušli i u Ginisovu knjigu rekorda kao najveća slika napravljena tragovima guma. Površina poruke koju je njen otac mogao vidjeti s stanice je 5,5 km2.

Iz Hyundaija nisu otkrili o kojem se astronautu radi, a vjerojatni je razlog i taj što NASA nije baš blagonaklona prema ovakvoj promociji.

Izvor: 24sata.hr

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zanimljivosti/uz-pomoc-11-auta-tati-u-svemiru-poslala-poruku-video/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])