VASKRŠNJI SLATKIŠ: Napravite sami čokoladna jaja

Objavljeno: 11. 4. 2015 u 10:18h

Ukoliko želite da pripremite, pored pravih uskršnjih jaja i slasnu poslasticu u znaku Vaskrsa, evo jednog ukusnog recepta koji će vam pomoći u tome.
Pored  kuvanih jaja koja ste već uveliko spremili, ukrasili i obojili, evo slatkog i jednostavnog načina da obradujete svoje ukućane i jednim slatkišem za Vaskrs. U pitanju je recept za jaja, ali ne bilo kakva, već čokoladna.

cokoladna jaja

Sastojci:

200 gr čokolade za kuvanje

200 gr mliječne čokolade

200 gr mljevenih oraha

200 gr mljevenih lješnika

200 gr mljevenog keksa

200 gr margarina

200 gr šećera

150 ml vode

6 kašika ulja

100 gr bijele čokolade

boja za kolače

Priprema:

Prokuvajte šećer sa vodom, kao za sirup, dodajte margarin isjeckan na kockice, i sklonite sa šporeta. U smjesu dodajte polako mljevene orahe, lješnik i keks, kao i čokoladu koju ste prethodno istopili na pari.

Kada se masa malo ohladi, bacite se na najzanimljiviji dio – pravljenje čokoladnih jaja, što nije nimalo lako ukoliko nemate pri ruci kalup i morate sve da radite ručno, ali je prilično zabavno. Kada jaja budu gotova, ostavite ih da se stegnu i prelijte ih čokoladnom glazurom, koju ste u međuvremenu napravili.

Ostavite ova lijepa čokoladna jaja da malo odstoje, oko pola sata, i napravite smjesu za dekoraciju. Za to vam je potrebna istopljena bijela čokolada i boja za kolače. Svoju uskršnju poslasticu šarajte čačkalicom po želji i gotova jaja stavljajte u papirne korpice. Dizajn prepuštamo vašoj mašti.

Izvor: Telegraf

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zanimljivosti/vaskrsnji-slatkis-napravite-sami-cokoladna-jaja/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])