Dvojica Splićana “fićom” obilaze sve pivare u bivšoj Jugoslaviji! (Video)

Objavljeno: 28. 5. 2013 u 13:31h

Dvojica Splićana “fićom” su krenuli u avanturu dugu 3.400 kilometara tokom koje će obići sve pivare bivše Jugoslavije.

splicani

Pivska tura, skraćeno nazvana “Pitura”, krenula je 25. maja iz Splita, a nakon Sarajeva, gdje su nazdravili za Dan mladosti, zanimljiv dvojac stigao je u Nikšić i obišao pivaru “Trebjesa”. Nakon toga, u konobi koja se nalazi u krugu fabrike, organizovano je druženje sa novinarima.

Toni i Lovre, koji su preko noći postali poznati, brzo su se navikli na kamere i sijevanje bliceva i spremno odgovarali na sva pitanja koja se tiču njihove avanture duge 3.400 kilometara, tokom koje će obići 16 pivara.

“Ovdje nam je lijepo. Ugostili su nas samo tako. Pivo je odlično i to ne kažemo zato što smo ovdje, jer sami finansiramo put, pa nikoga ne moramo da reklamiramo“, kazao je Toni za “Vijesti”.

A ocjene o pivima koja su probali daće nakon putovanja, kada se slegnu svi “ukusi lijepe nam Juge“.

“‘Fića’ je kupljena za ovu turu, a sada ćemo ga koristiti redovno. U posljednja tri dana dobili smo deset ponuda da ga prodamo. Ma na svakom koraku nas pitaju hoćemo li ga prodati. Ali sada se ne odvajamo od njega jer je prezabavan. Gdje god dođemo ljudi se smiju. Drago im je da vide ‘fiću’. Još kada na cesti vide ‘fiću’ splitske registracije, kao ovde u Nikšiću ili Sarajevu, nije im jasno kako sa njom stigosmo dotle“, kroz osmijeh priča Toni.

Lovre je koji centimetar viši od Tonija, pa mu noge zato predstavljaju mali problem.

“Ma meni je sjajno – nogama menjam brzine, kolena su mi oko ušiju i između glave i krova ne može stati nijedan prst. Sreća da nas je dvojica, pa se mijenjamo, tako da, kada osjetim bolove usledi izmjena. Ali, nisu ti bolovi problem, jer ovo je avantura sa smješkom na licu. Ali ne samo nama, nego i ljudima pored kojih prolazimo i ostalim autima koja preteknu fiću. Svima donosimo veselje, a ako vas veseli, onda veseli i nas”, kazao je Lovre.

A da nije samo ‘fića’, sa kojom jure “čak” 60 kilometara na sat i za koju su kazali da je “auto sreće i prijateljstva”, “izvađena iz naftalina”, pokazuje i kasetofon star 25 godina koji, nažalost, ne radi. A u autu mnoštvo kaseta – od Azre, Haustora, preko Ramba, Cepelina, do Dorsa i Rolingstonsa.

Nakon Nikšića idu za Peć, zatim u Skoplje, pa onda leskovačkom prugom za Niš, Zaječar i Jagodinu.

“Tu je i Kragujevac, gdje moramo da svratimo na servis. Zatim ide Valjevo, Novi Sad, koji će nam biti odmor od piva, pa Apatin, Osijek, Vukovar, Tuzla, Banjaluka, Karlovac, Laško. Onda ćemo preko Ljubljane svratiti malo do Trsta da kupimo žvake, cipele, šta već nađemo na Porto Rosu, i onda preko Rijeke u Velebit i nazad u Split“, kazao je Lovre.

Obojica imaju majice specijalno dizajnirane za “Pituru“, na kojima su maršrute sa datumima i gradovima. Priznali su da, iako obilaze pivare, poštuju “Trebjesin“ slogan – Dok pijem ne vozim.

Iz Nikšića su otišli bogatiji za ukus još jednog piva, ali i sa diplomom Pivarske akademije, koju su dobili od nikšićke “Trebjese“.

“Crna Gora je prekrasna. Prošli smo uz Pivsko jezero i do Nikšića smo ostavili tri sata, jer smo morali sve da fotografišemo. Lijepa zemlja, lijepa priroda, a čuo sam i da imate i dobro vino, što je dovoljno da se ponovo dođe“, kazao je Toni.

On je priznao da, pored piva, voli i vino, tako da bi sljedeći put mogli da organizuju i neku vinsku turu, koja bi se vjerovatno zvala “Vitura“.

“Ovo mi je prvi put da dođem u Crnu Goru, ali definitivno ću se vratiti. Dovešću i prijatelje i možda napravim i neko romantično putovanje“, kazao je Lovre. Što se djevojaka tiče, rekoše da su, kao pravi primorci, “bacili parangal“, pa će dogodine vidjeti da li se “koja riba uhvatila“.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zanimljivosti/dvojica-splicana-ficom-obilaze-sve-pivare-u-bivsoj-jugoslaviji-video/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])