Tri pića za ravan stomak

Objavljeno: 30. 1. 2015 u 16:50h

Umjesto nezdravih sokova punih šećera i kalorija kojih nismo ni svjesni, isprobajte neki od ova tri ukusna pića koja olakšavaju varenje i kojima ćete brže doći do ravnog stomaka.

40703_1

Pored limunade bez šećera, kod kuće možete napraviti i neki od ova tri pića koja olakšavaju varenje i ubrzavaju put do vitke linije, i pri tom biti sigurni da su svi sastojci prirodni i bez šećera i ostalih aditiva.

Čaj od nane

Nana pomaže želucu da apsorbuje masnoću i smiruje probavni trakt. Ima diuretičko djelovanje, podstiče metabolizam i smanjuje apetit. Kao njena dodatna prednosti ističe se i pomoć prilikom održavanja higijena usne duplje, jer svojim aromatičnim mirisom osvježava dah zbog čega je gotovo redovni sastojak prirodnih pasta za zube.

Frape od ananasa

Enzim bromelain sadržan u ananasu pomaže u varenju proteina i otklanja nadutost, dok će laneno ulje s nezasićenim masnim kiselinama isto smanjiti nadutost.

  • Sastojci: 1 čaša mlijeka, 150g ananasa, 1 kašičica lanenoga ulja, desetak kockica leda
  • Priprema: Sve sastojke ubacite u sokovnik i izmiksajte ih dok se ne stvori jednolična smjesa.

Zeleni čaj

Većina polifenola u zelenom čaju su katehini, odgovorni za pojačano sagorijevanje masnoća. Poželjno je piti ga prije vježbanja, pogotovo aerobnog, da bi se pojačalo topljenje masnih naslaga. Jedan od razloga zašto biste bar jednu šoljicu kafe trebali da zamijenite zelenim čajem je i to što smanjuje holesterol i rizike od kancerogenih oboljenja. Raznovrsnost njegove uloge zaštitnika zdravlja obuhvata i pomoć kod dijabetesa, smanjivanje stresa i zaštita zuba od virusnih infekcija.

Izvor: kolektiv.me

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zdravi-kutak/tri-pica-za-ravan-stomak/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])