Smanjite krvni pritisak, pobijedite rak i pomozite jetri uz pomoć ove namirnice

Objavljeno: 18. 11. 2014 u 13:58h

Cvekla ima neobično visoke koncentracije nitrata, koji, kako je pokazalo više različitih istraživanja, smanjuje krvni pritisak.

cvekla

Istraživanje sprovedeno u Londonu prije tri godine otkrilo je da samo čaša soka od cvekle na dan drastično smanjuje pritisak.

Najnovije istraživanje sprovedeno u Melbourneu dokazalo je i da se pritisak znatno snižava već šest sati nakon što ispijete pola litre soka od cvekle. Istraživači su na kraju zaključili da bi se broj smrti zbog kardiovaskularnih oboljenja smanjio za 10 posto kad bi se sok od cvekle počeo konzumirati uveliko.

Međutim, to nije sve. Istraživanja su pokazala da se ispijanjem soka od cvekle povećava izdržljivost, da se njenim konzumiranjem može smanjiti napredovanje demencije te rast tumora. Tačnije, istraživanja koja su sprovedena u Washingtonu 2011. utvrdila su da je betacyanin iz cvekle smanjio rast tumora prostate i grudi za 12,5 posto.

Nutricionisti cveklu preporučuju i kod probavnih problema, a ističu i da je dobra za jetru jer pomaže pri procesuiranju toksina.

Izvor: kucnilekar.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zdravi-kutak/smanjite-krvni-pritisak-pobijedite-rak-i-pomozite-jetri-uz-pomoc-ove-namirnice/||claudebot