Kokosovo ulje nije lijek protiv raka

Objavljeno: 25. 10. 2014 u 09:37h

Rak debelog crijeva je jedan od najčešćih oblika raka kod žena i muškaraca. Iako postoje razni prirodni lijekovi koji sprječavaju ovu bolest, stručnjaci i dalje vjeruju da nema dovoljno istraživanja koja bi potvrdila ove činjenice.

Onkolog Necy Juat, član Društva medicinske onkologije s Filipina, govorio je za VERA Files, naglasivši da je potencijalni efekat laurinske kiseline (koju ima kokosovo ulje) na ćelije raka debelog creva “anegdotalan” i ne bi trebalo da bude razmatran kao alternativa medicinskom tretmanu. Osvrnuo se i na in vitro prirodu istraživanja i pogrešnih zaključaka o uspješnosti u liječenju raka debelog crijeva kod ljudi rekavši da se rezultati studije provedene u laboratoriji ne mogu primjeniti na ljude ako se ne odrade četiri faze kliničkih ispitivanja.

Proglašavanje različitih namirnica “lijekom protiv raka” može biti opasno, budući da bolesnike može odvratiti od pouzdanih, naučno dokazanih metoda lečenja i time ih potencijalno dodatno ugroziti. Brojne lako dostupne namirnice do sada su proglašavanje lijekovima protiv raka.

U ovom članku ranije je objavljena netačna informacija da kokosovo ulje ubija 93 odsto ćelija raka.

Napomena: Ovaj tekst je naknadno izmijenjen nakon analize Raskrinkavanje.ba.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zdravi-kutak/kokosovo-ulje-ubija-celije-raka-za-48-sati/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])