Najbolji prirodni lijek protiv kašlja: Djeluje odmah, pravi se za tili čas!

Objavljeno: 30. 9. 2014 u 10:38h

Neprijatni kašalj vrlo je čest u ovom dijelu godine, ali postoji lijek koji se krije u vašem domu. Saznajte kako ukusnim prirodnim sirupom izliječiti kašalj te kako tijelu vratiti energiju.

limun

Ovaj sirup je toliko ukusan da ga možete “srknuti” iz čistog užitka. Lovor mu daje poseban ukus i ton slatkoće i gorčine, limun mu doda svoju posebnost kiselosti a šećer je onaj koji “vozi” ove sastojke i s vodom ih pronosi kroz tijelo. Probajte.

POTREBNO VAM JE:

  • 6 listova lovora
  • 2,5 dcl vode
  • 6 kašika šećera (najbolje je koristiti smeđi, muscovado šećer)
  • 1 limun

POSTUPAK:

Zakuvajte u posudi vodu. Dodajte lovor i kuvajte poklopljeno od 6 – 10 minuta.

Izvadite listove lovora, uspite u posudu u kojoj ćete pripremati sirup, pa umiješajte šećer i iscijedite cijeli limun. Dobro promiješajte i pričekajte da se sav šećer istopi. Uzimajte po kašičicu nekoliko puta dnevno. Prvi dan možete uzimati po kašičicu uvijek kada se javljaju intenzivni napadi kašlja.

Napomena:

Sirup možete čuvati u frižideru nekoliko dana. Može se uzimati hladan i topao. Ukoliko imate i druge simptome prehlade, nakon sirupa korisno je dodatno uzeti krišku limuna, oguliti je i sadržaj ostatka limuna prožvakati. Veoma je djelotvoran u suzbijanju suvog kašlja.

Izvor: aura.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zdravi-kutak/najbolji-prirodni-lijek-protiv-kaslja-djeluje-odmah-pravi-se-za-tili-cas/||claudebot