Napravite sami dijetalnu vodu: Savršena za ravan stomak

Objavljeno: 23. 9. 2014 u 20:11h

Sintija Sasi, koja je osmislila ovaj napitak, tvrdi da već nakon četiri dana redovnog konzumiranja ovog pića možete izgubiti 3 kilograma i “skinuti do 10 centimetara”.

SAI

Da bi ste napravili Sasi vodu potrebno vam je: svježi đumbir, svježi listići mente, jedan krastavac, jedan limun i 8,5 čaša vode (koristite filtriranu vodu, može i flaširana – čaša je od 250 ml).

Način pripreme:

Operite limun rasjecite ga na polovine i izvadite sjemenke. Svaku polovinu malo zasjecite i ubacite u posudu sa vodom (8,5 čaša). Ne ljuštite limun, a nemojte ni cijediti sok u vodu. Krastavac ogulite i nasjecite na kolutiće i dodajte i to u vodu. Uzmite 8 do 12 listova svježe nane, operite ih i dodajte i njih. Oljuštite đumbir srednje veličine i narendajte u mješavinu. Sada sve to izmješajte još jednom zajedno, poklopite i stavite u frižider preko noći. Sljedeći dan pijte samo Sassy vodu, rashlađenu, kada ste žedni. Biće potrebno da pripremate svježu Sassy vodu sa navedenim sastojcima najmanje tokom četiri idana, da biste vidjeli rezultate. Vodu možete i procjedititi svaki put kada je sipate u čašu.

Sasi voda sadrži 0 kalorija i poznato je da sama voda (8 čaša dnevno) uveliko potpomaže mršavljenju, dok ostali sastojci ubrzavaju proces sagorijevanja masnih naslaga i sigurno smanjuju stomačić. Kada se naviknete na ovaj osvježavajući napitak, uvjereni smo da ćete nastaviti da ga konzumirate i nakon četvrtog dana.

Izvor: Cafe.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zdravi-kutak/napravite-sami-dijetalnu-vodu-savrsena-za-ravan-stomak/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])