Ulje od ljutih papričica liječi reumu

Objavljeno: 19. 9. 2014 u 12:39h

Bolovi u zglobovima znaju da budu vrlo neprijatni i mučni, a kao odličan prirodan recept protiv reume koji pojačava cirkulaciju krvi i ublažava tegobe pokazalo se ulje od ljutih papričica.

ljute

Ulje od ljutih crvenih paprika pomaže kod radikulitisa, miozitisa, neuralgije, reume i bolova u zglobovima. Ovo ulje pripada grupi iritirajućih i zagrijevajućih ulja.

Djeluje nadražajno: širi kapilare, pojačava cirkulaciju krvi u gornjim dijelovima kože, pojačava vitaminski metabolizam i djeluje na aktiviranje regenerativnih procesa epidermisa kože, prenosi RTRS.

Sastojci:

  • 10 svježih crvenih ljutih papričica
  • 2 čaše hladnocijeđenog maslinovog ulja
  • tegla od 1 litar

Priprema:

Papričice oprati, odsjeći dio gdje se nalazi peteljka i samljeti na mašini za mljevenje mesa. Dobićete oko jedne čaše isitnjene smjese. Preručite u čistu staklenu teglu i prelijte uljem. Ostavite na tamnom mjestu. Poslije 7 dana procijedite sadržaj tegle kroz gazu ili plastičnu cediljku.

Iskorišćenu smjesu od paprike možete ostaviti u frižider i koristiti kao dodatak jelima, a crvenkasto ulje koristiti za utrljavanje u kožu.

Kako koristiti:

Prvo vrijeme utrljavati ulje nekoliko puta dnevno, kada imate bolove u zglobovima. Ako utrljavate ulje u zglobove nogu, obuvajte nakon toga tople čarape. Utopljavati i druge dijelove tijela, u zavisnosti od lokacije bola – ruke, vrat, leđa. Nakon nanošenja ulja, osjetićete pečenje na koži, ali biće podnošljivo, čak i prijatno, jer će ulje duboko grijati kožu, ali bez stvaranja opekotina.

Vremenom možete smanjivati intenzitet nanošenja ulja. Poslije mjesec-dva, proceduru možete raditi jednom nedjeljno, ako se jave ponekad bolovi u zglobovima zbog promjene vremena. Ulje čuvajte na tamnom mjestu.

Izvor: RTRS

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zdravi-kutak/ulje-od-ljutih-papricica-lijeci-reumu/||claudebot