Kako do savršene zadnjice za samo mjesec dana (Foto)

Objavljeno: 19. 9. 2014 u 14:12h

Da li vam je poznato da redovnim vježbanjem i pravilnom ishranom za mjesec dana možete smanjiti zadnjicu i do pet centimera u obimu?

zadnjica1

Da, istina je. Ali morate biti uporni i sledeće vježbe raditi bar tri puta sedmično u kombinaciji sa kardio treningom (trčanje, vožnja bicikla ili aerobik). Najbolje od svega je to što će vam oduzeti samo dvadesetak minuta dnevno, a rezultat će vas oduševiti.

Vježbe sa stolicom

z1

A: Stanite u širini ramena iza stolice te rukama uhvatite naslon. Podignite koljeno lijeve noge tako da obrazuje ugao od 90 stepeni. Iz tog položaja, ne spuštajući nogu na pod, 20 puta stopalo podignite prema zadnjici. Kada završite, uradite isto i drugom nogom. Uradite dvije serije od po 20 ponavljanja s vakom nogom.

B: Zauzmite isti položaj kao na slici B, desna noga čvrsto oslonjena na pod dok je lijeva ispružena. Iz tog položaja podižite lijevu nogu što više uvis. Uradite 20 ponavljanja pa promijenite stranu. Uradite dvije serije od po 20 ponavljanja svakom nogom.

Guranje stopala prema nazad iz klečećeg položaja

z2

Kleknite iza stolice te rukama uhvatite naslon. Zategnite trbušne mišiće i ispravite leđa. Zauzmite položaj kao na slici. Iz ovog položaja gurajte stopalo prema nazad i to u dvadeset kratkih trzaja. Vratite se u početni položaj, odmorite i isto uradite i drugom nogom. Uradite po dvije serije od dvadest ponavljanja za svaku stranu.

Guranje stopala prema nazad iz sjedećeg položaja

z3

Sjedite tako da vam je desno koljeno savijeno ispred desnog kuka, a lijevo savijeno iza lijevog. Oslonite se na prste tako što ćete ruke postaviti sa obje strane desnog koljena. Podignite lijevo koljeno što više uvis, zadržite, pa vratite nazad. To je jedno ponavljanje. Ponovite 20 puta. Odmorite pa ponovo podignite nogu kao za prethodnu vježbu. Sada uradite 20 kratkih trzaja prema gore ne spuštajući koljeno na pod. Odmorite pa isto uradite i drugom nogom.

Izdržaj

z4

Zauzmite položaj tako što ćete desno koljeno saviti ispred sebe, oslonite se na laktove, a lijevu nogu zategnite te ispružite prema nazad. Lagano se grudima spuštajte prema naprijed sve dok ne osjetite da vam je cijelo tijelo zategnuto. Ostanite u tom položaju trideset sekundi. Odmorite minut pa uradite još dva ponavljanja. Nakon toga uradite tri ponavljanja i drugom nogom.

Izvor: minimagazin.info

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zdravi-kutak/kako-do-savrsene-zadnjice-za-samo-mjesec-dana-foto/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])