Zašto bi ujutru trebalo da pijete vodu s limunom

Objavljeno: 27. 8. 2014 u 16:48h

Počnite dan tako što ćete popiti toplu vodu u koju ste iscijedili limun i učinićete dobro svom zdravlju.

limun

Potpomaže probavu

Ne samo da topla voda pomaže da se stimuliše digestivni trakt, već limun stimuliše i pročišćava jetru. Pored toga, doprinosi boljem radu stomačnih kiselina.

Imuni sistem

Citrusi su bogati vitaminom C i askorbinskom kiselinom. Vitamin C pomaže u borbi protiv prehlada, a askorbinska kiselina pomaže u apsorpciji gvožđa, koje je, takođe, značajno u funkcionisanju imunog sistema.

RavnotežapH vrijednosti

Ako dođe do hronične neravnoteže pH vrijednosti u organizmu, lakše dolazi do oboljevanja. U uspostavljanju ove ravnoteže limun igra značajnu ulogu.

Detoksikacija

Limun pomaže u izbacivanju štetnih materija iz organizma i prirodni je diuretik, što znači da potpomaže izbacivanje viška tečnosti, a sa njom i raznih otrova. Uz to, limunska kiselina pomaže u stvaranju enzima potrebnih za rad jetre.

Koža

Hronična dehidratacija dovodi to toga da vam koža izgleda suvo i ispucalo. Vitamin C igra ključnu ulogu u održavanju zdravlja kože i pomaže antioksidansima u borbi protiv faktora starenja.

Daje energiju

Kombinacija vode i limuna pomaže u osvježavanju krvi, zbog čega ćete se osjećati poletno i lako, i spremno za svakodnevne obaveze.

Izvor: Blic.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zdravi-kutak/zasto-bi-ujutru-trebalo-da-pijete-vodu-s-limunom/||claudebot