Pet namirnica od kojih vam kosa brže raste (Foto)

Objavljeno: 26. 8. 2014 u 10:16h

Kosa je “sredstvo” koje ne samo da vam daje jedinstven izgled, već i povećava vaš nivo samopouzdanja. Da li se često žalite kako vam kosa ne raste dovoljno brzo? Evo par namirnica koje taj proces mogu ubrzati.

Zeleno lisnato povrće

 51

Zeleno lisnato povrće jedna je od najboljih namirica koja povećava dužinu vaše kose. Povrće poput špinata, blitve i zelene salate odlično je za rast kose, jer sadrži vitamine A i C koji pomažu proizvodnju prirodnih ulja kose usljed čega kosa brže raste.

Riba

 52

Losos i druge vrste riba odličan su izvor proteina, vitamina i željeza te sadrže vitamin B12 i omega-3 masne kiseline. Sve pomenuto ubrzava rast kose te poboljšava zdravlje vlasišta.

Pasulj

53

Pasulj je prirodni izvor cinka, željeza, biotina i drugih bitnih hranjivih sastojaka. Osobe koje imaju nedostatak biotina gube kosu te pasulj može spriječiti opadanje i ubrzati rast kose.

Jaja, piletina i ćuretina

 54

Jaja, piletina i ćuretina sadrže velike količine proteina te ne samo da ubrzavaju rast kose već je kosa zbog njih i jača i zdravija.

Orašasti plodovi

 55

Kako bi vaša kosa brže rasla, potrebno je da u ishranu uvrstite orašaste plodove, kao što su orasi, lješnjaci ili indijski orasi. Oni sadrže velike količine cinka i proteina koji su važni kako za brži rast kose tako i za cjelokupno zdravlje.

Izvor: minimagazin.info

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zdravi-kutak/pet-namirnica-od-kojih-vam-kosa-brze-raste-foto/||claudebot