Pet koktela za jačanje imuniteta

Objavljeno: 21. 8. 2014 u 13:59h

Ne postoji bolji napitak za ove ljetnje dane od šejka. Oni su najukusniji i najjednostavniji način da u organizam unesete potrebne hranljive materije, a ako pritom još i rashlađuju, eto dobitne kombinacije za ljeto.

Kokteli

Hladan šejk od borovnice i kokosove vode

Izblendirajte 300 grama ohlađene kokosove vode, pola šolje leda, 3/4 šolje zamrznutih borovnica, jednu kašičicu soka od limuna i jednu kašičicu agava sirupa. Ukoliko želite da šejk bude kremastiji, ubacite i pola zamrznute banane. Napomena: Ova čaša sadrži sve što vam je potrebno kada je vruće i sparno – voće, vlakna, antioksidante, led i tečnost.

Šejk od lubenice

Ubacite u blender četiri šolje zamrznutih komada lubenice, šolju kokosove vode, sok od tri limete, deset listova nane, prstohvat morske soli i izblendirajte sve zajedno. Napomena: Sastojci u ovom šejku su poznati po energetskom doprinosu i hidrataciji. Ovo je idealan način da se oporavite poslije vrelog dana na suncu ili intenzivne fizičke aktivnosti.

Mirisni koktel od paradajza i paprike

Isijecite 1/4 paprike i dva paradajza na kockice i izmiksirajte ih. Dodajte oko deset decilitara vode i od dva do tri lista svježeg korijandera. Ukrasite čašu listićem celera.
Napomena: Paprika i paradajz predstavljaju idealnu kombinaciju za jačanje imuniteta pošto su bogati vitaminom C i još nekim dragocenim antioksidansima.

Šejk od svježe iscijeđenih pomorandži

Iscijedite četiri pomorandže i sipajte sok u blender. Dodajte jednu manju bananu, 1/3 šolje zamrznutih bresaka, 1/2 šolje zamrznutog ananasa i 1/3 šolje leda, pa dobro umutite.
Napomena: Ovo je pravo osvježenje – jednim gutljajem ovog šejka dobićete pravi nalet vitamina C.

Šejk od malina, manga i nane

U blenderu izmiksajte dvije šolje svježih malina, dvije šolje hladne vode, dva oljuštena i isjeckana manga, oko 15 listova nane, sok od jedne limete, prstohvat soli i dvije kocke leda.
Napomena: Uživajte u ljetnjem ukusu malina, koje su poznate po tome što jačaju imunitet i vraćaju energiju, kremastom i slatkom udjelu manga i sjajnoj aromi nane.

Izvor: Žena.blic.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zdravi-kutak/pet-koktela-za-jacanje-imuniteta/||claudebot