Proteinska ishrana koja topi kilograme!

Objavljeno: 18. 4. 2014 u 12:10h

Proteinska dijeta koju je osmislio francuski ljekar nutricionista i dijetetičar Pierre Dukan, do sada je, ako je suditi po nedavnoj studiji, isprobalo više od 3 miliona Francuza koji su je ocijenili kao najbrži put do gubitka viška kilograma i održavanja nove tjelesne težine!

dijeta

Ovu dijetu već prati reputacija “najuspješnije” francuske dijete svih vremena! Dukan dijeta, se bazira na režimu ishrane koji najviše liči onom koji je primijenjivao pećinski čovjek, kada je bio u razvojnoj fazi lovca. To uključuje 100 namirnica, od kojih su 72 životinjskog porijekla, a 28 biljnog.

Ova naučno zasnovana i balansirana dijeta, koja daje nevjerovatno dobre rezultate, sprovodi se prema jedinstvenom programu u četiri faze, od kojih prve dvije tope kilograme, a druge dvije sprečavaju njihov povratak.

dijeta2

Prva faza koja se već popularno zove „faza napada“ dozvoljava vam da jedete koliko god želite birajući između 72 jela, dok u drugoj fazi „fazi plovidbe“ nastavljate da jedete hranu bogatu proteinima uz dodatak 28 vrsta povrća.

U trećoj fazi postepeno počinjete da dodajete voće, sir, skrob i hljeb, gubeći po kilogram svakih 10 dana, a u posljednjoj fazi „fazi stabilizacije“ možete da jedete šta god želite pridržavajući se nekoliko jednostavnih pravila.

Brojni svjetski autoriteti slažu se u ocijeni da je Dukanova metoda najefikasnija u borbi protiv jednog od najvećih zdravstvenih problema savremenog svijeta, a privučene ultimativnim snom vitke figure program Dukan dijete praktično „žive“ i brojne poznate ličnosti među kojima su Kate Middleton, Gisele Bundchen i Jennifer Lopez.

Izvor: elle.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zdravi-kutak/proteinska-ishrana-koja-topi-kilograme/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])