Siva boja je znak usamljenosti, crvena umora, a žuta žrtve

Objavljeno: 31. 1. 2015 u 16:16h

Boje u snovima najčešće su odraz emocionalnog stanja, a otkrivaju što nas muči u budnom stanju. Kod tumačenja boja treba uzeti u obzir odnos prema bojama.

boje

Crna boja

Ova boja simbolizuje opasnost, misteriju, mrak, smrt, tugu, odbijanje, mržnju i zlobu. Često se povezuje sa smrću zbog čega u snovima može predstavljati smrt određenih ideja ili promjena. Crno-bijeli snovi sugeriraju da je potrebna objektivnost u donošenju odluka. Tvrdglavost vas koči u dobrim potezima stoga treba uzeti u obzir i druga mišljenja, piše “24sata.hr“.

Bijela boja

Ova se boja povezuje s čistoćom, istinom i nevinosti. U snovima označava novi pogled na život i može biti znak da trebate preispitati svoju iskrenost u određenim situacijama.

Plava boja

Plava je boja umirujuća, a predstavlja istinu, pravdu i intelekt. U snovima se povezuje s duhovnim vodičom i pokazatelj je da treba usporiti i opustiti se. Tamnije nijanse povezuju se s brzim promjenama raspoloženja i depresijom, a svijetlije s kreativnošću.

Crvena boja

Crvena boja u snovima je simbol strasti, agresije, snage, impulzivnosti i hrabrosti. Povezuje se s nasiljem, opasnosti, sramom i seksualnim nagonom. Najčešće upozorava na umor, ali i poziva one koje je sanjaju da razmisle o svojim postupcima tj. na koji način oni mogu povrijediti druge.

Zelena boja

Zelena je boja razvoja, promjena, plodnosti, nade i mira. Tamne nijanse povezuju se s pohlepom, zavišću i tvrdoglavosti. Novac, bogatstvo i ljubomora takođe se vezuju uz ovu boju. Zelena je metafora za nedostatak iskustva u nekom poslu, ali predstavlja i želju da dokažete svoju neovisnost.

Žuta boja

Ova boja u snovima simbolizuje sreću, optimizam i intuiciju. Tamnije nijanse povezuju se s izdajom, izgubljenom nadom i blokiranom intuicijom. Žuta ukazuje na strah od donošenja odluka i daje do znanja kako ste spremni žrtvovati svoju sreću za druge.

Narandžasta boja

Narandžasta boja u snovima simbolizuje ravnotežu, sklad i označava nadu te društvenost. Tamniji tonovi povezuju se s ponosom i taštinom, a svjetliji sa samokontrolom. Najčešće otkriva tajnu želju za upoznavanjem novih ljudi i širenjem vidika.

Ružičasta boja

Ova boja simbolizuje ljubav, radost, sreću i dobrotu. Ona se povezuje se s nezrelosti ili slabosti, osobito u ljubavnim odnosima.

Ljubičasta boja

Ova se nijansa povezuje se produhovljenosti, ljubavi, suosjećanjem i nježnosti. U snovima se tamna nijansa povezuje s osjećajem neshvaćenosti ili izdaje, a svijetla s inspiracijom.

Zlatna boja

Zlatna boja odraz je bogatstva, usavršavanja i napretka. Ona označava odlučnost i neutaživu želju za uspjehom.

Srebrna boja

Ova boja u snovima predstavlja pravdu i čistoću. Simbol je energije koja vas štiti.

Siva boja

Siva pokazuje strah, depresiju, bolest i zbunjenost. Povezuje se i s individualizmom. Ona je u snovima pokazatelj emocionalne usamljenosti ili izoliranosti.

Smeđa boja

Ova boja označava praktičnost, udobnost i materijalistički karakter. Povezuje se sa zemljom i s tlom, što znači da može značiti da se morate vratiti svojim korijenima.

Izvor: Haber.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zanimljivosti/siva-boja-je-znak-usamljenosti-crvena-umora-a-zuta-zrtve/||claudebot