Čuvena rečenica Hanibala Lektora krije jednu tajnu (Video)

Objavljeno: 30. 1. 2015 u 12:54h

Legendarna rečenica “Pojeo sam njegovu jetru uz malo boba i lijepog kjantija”, koju sa ledenim izrazom lica izgovara nevjerovatni Entoni Hopkins u filmu “Kad jaganjci utihnu”, krije jednu malu tajnu.

sil

Poremećeni i genijalni ubica Hanibal Lektor u rečenici koja se nalazi na raznim “Top 10 svih vremena” listama se još jednom šali sa detektivkom Klarisom Sterling, ali joj poručuje i da ne uzima lijekove koje mu prepisuju u zatvoru.

Naime, jedan korisnik Reddita je otkrio da doktor Lektor u zatvoru vjerovatno dobija lijekove iz grupe selektivnih inhibitora monoaminooksidaze (MOAI), koji ne bi trebalo da se kombinuju sa tri stvari – džigericom, mahunarkama i vinom.

Kao psihijatar, on to vrlo dobro zna, a osim što se šali, šalje i poruku mladoj detektivki koju glumi Džodi Foster da ne uzima lijekove.

Inače, drugi korisnik je precizirao da u knjizi po kojoj je rađen Oskarom nagrađeni film Lektor kaže da je svoj obrok zalio čašicom amaronea, a ne kjantija.

“Amarone je vino koje više ide uz džigericu, što pokazuje i Lektorovu sofisticiranost, ali i to koliki je psihopata, jer se postarao da uklopi cijeli obrok. Producenti filma su smatrali da dobar dio publike ne bi znao šta je amarone, pa su se ‘prebacili’ na vino za koje su svi čuli”, navodi on.

http://youtu.be/iVlkZVAw8Gc

Izvor: B92

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zanimljivosti/cuvena-recenica-hanibala-lektora-krije-jednu-tajnu-video/||claudebot