Zvali hitnu pomoć kada je Facebook pao

Objavljeno: 29. 1. 2015 u 12:42h

Korisnici društvenih mreža Facebook i Instagram određen vremenski period u utorak nisu mogli pristupiti svojim profilima, što je izazvalo paniku korisnika ovih mreža širom svijeta.

fb

Tako je dispečer u Kaliforniji primio nekoliko poziva u pomoć. Ljudi su zvali 911 i sa zabrinutošću pitali kad će Facebook ponovo proraditi.

Dispečer, koji je želio ostati anoniman, kazao je tada: “Ljudi, možete li ne zvati hitnu pomoć kada Facebook prestane raditi? Mi nemamo ništa s Facebookom, a kad Facebook ne radi, to nije hitan slučaj. Naš posao je biti posvećen spasavanju ljudskih života i iako je Facebook veoma važan većini ljudi, kad on prestane raditi, to definitivno nije pitanje života i smrti.”

Kasnije je ispričao kako ga je jedna žena ponovo nazvala da mu kaže kako je “nepristojan i grub” jer joj je rekao da to nije slučaj u kojem je nekom ugrožen život.

Izvor: Klix.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zanimljivosti/zvali-hitnu-pomoc-kada-je-facebook-pao/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])