Rat ih razdvojio, Facebook spojio 70 godina kasnije

Objavljeno: 14. 12. 2014 u 18:58h

Da ljubav ne zna za granice dokazalo je dvoje vremešnih Italijana.

ljub

Antonija i Đovani su se ljudo zaljubili kao tinejdžeri, ali ih je Drugi svjetski rat rastavio.

Sedam decenija kasnije, dvoje zaljubljenih, koji su danas duboko zagazili u devetu deceniju života, ponovo je spojio… Internet, piše danas rimski list “Republika”.

U prošlom vijeku Đovani je morao da ode na front i napusti svoju voljenu Antoniju. Potom su ga zarobili fašisti, a kada je konačno oslobođen nije mogao da nađe vjerenicu. Misleći da je zauvijek otišao, Antonija se udala za drugog čovjeka s kojim će roditi dvoje djece. Đovani je poslije nekog vremena, takođe, osnovao porodicu.

Međutim, Antonija Gotifredi i Đovani Molinari, koji danas imaju 89, odnosno 86 godina, uspjeli su da pronađu jedan drugog zahvaljujući Facebooku. Oboje udovci, posegli su sa modernom tehnologijom ne bi li našli srodnu dušu. Ni on ni ona nisu zaboravili ljubav iz mladosti.

Par je konačno rekao sudbonosno “da” na vjenčanju koje je održano u Belanu, na sjeveru Italije.

Antonija kaže da je “Đovani ostao romantičan kao što je bio u mladosti”.

“Poklonio mi je brdo ruža i pozvao u restoran”, navela je ona.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zanimljivosti/rat-ih-razdvojio-facebook-spojio-70-godina-kasnije/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])