Zagonetke: Ove stvari su promjenile svijet. Znate li šta su?

Objavljeno: 30. 8. 2014 u 12:47h

Da li volite istoriju? Da li volite zagonetke? Igrajte se sa nama igre “pogodi šta je na slici”, gdje vam donosimo najzanimljivije prizore iz prošlosti. Vi pogodite šta je, a ako i ne uspjete, nema veze. Mi ćemo vas podsjetiti.

1. Svijetloplava tačkica

Svjetloplava

Beskonačno sivilo, a u njemu snop svjetlosti i jedna tačka. Ova slika je obišla planetu i poznata je skoro kao i prelijepi govor koji joj je posvjećen. Ona predstavlja sve. Sadašnjost, budućnost i prošlost. Na njoj su odgovori na sva vaša pitanja. A opet je samo jedna mala tačkica. Šta je ta tačka?

Ne možete da pogodite? Pročitajte OVDJE priču iza ove slike.

2. Boca u boci

507205_kilogram_ff

Drži se pod vakuumom i tri ključa. Ima ih samo nekoliko koji su jedinstveni, svi ostali su kopija onoga što je u ovoj boci. Ako bi mu se nešto desilo, vaš zlatni lančić ne bi vredio koliko sada vrijedi, a sijalica koja vam osvjetljava stan ne bi sijala istom jačinom.

Šta bi to moglo da bude? Pročitajte OVDJE.

3. Ćup, a u njemu…

507206_cup-kina_ff

Zmaj i žaba, od zlata. Pogodili ste, ovaj artefakt dolazi iz Kine. Ne služi za čuvanje tečnosti, pa ni zelenog čaja. I najmoćniji ljudi su se bojali kada bi se ona oglasila. Plašili su onoga što je bila u stanju da predvidi…

Ne zvuči vam poznato? Saznajte OVDJE čemu služe zlatne žabice.

Da li ste pogodili neku od naših zagonetki? Napišite u komentarima šta ste odmah prepoznali, a gdje ste se namučili dok ste pogađali.

Izvor: Blic

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zanimljivosti/zagonetke-ove-stvari-su-promjenile-svijet-znate-li-sta-su/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])