Misteriozna narandžasta svjetlost iznad Pacifika (Foto)

Objavljeno: 27. 8. 2014 u 20:32h

Pilot i kopilot “boinga 747-8” na letu od Hongkonga do Ankoridža (Aljaska) zapanjili su se kada su ugledali misterioznu narandžastu i crvenu svjetlost iznad Pacifika, južno od ruskog poluostrva Kamčatka.

Pacifik

Iako do sada nije dato zvanično objašnjenje za ovu neobičnu pojavu, pretpostavlja se da bljesak potiče od erupcije ogromnog vulkana ispod površine okeana.

Holandski pilot Van Heist rekao je na sajtu PBase da su pet sati nakon što su krenuli na desetočasovni let ugledali jak svjetlosni bljesak nalik na munju, a 20 minuta kasnije pojavilo se jarkocrveno i narandžasto svjetlo.

“Sinoć sam doživio najjezivije iskustvo u karijeri”, rekao je Van Heist, uznemiren zbog toga što i pored dugogodišnjeg iskustva nema objašnjenje za ono što se dogodilo.

Činjenica da na putanji njihovog leta nije bilo nevremena praćenog grmljavinom navodi na zaključak da munja nije izazvana olujom. Blistava svjetlost je takođe misteriozna: mada sa brodova lovaca na sipe ponekad dolazi slična svjetlost, Van Heist kaže da “to u ovoj oblasti ne bi bilo logično objašnjenje”.

“Što smo se više približavali, to je svjetlost postajala intenzivnija, bojeći oblake ispod nas u zastrašujuće narandžastu boju, i to u dijelu planete gdje ne bi trebalo da bude ničega osim vode”, nastavio je on.

“Jedino moguće objašnjenje za crvenu svjetlost koje nam je palo na pamet jeste da je možda riječ o erupciji džinovskog vulkana neposredno ispod površine okeana, a 30 minuta ranije nadletjeli so upravo to mjesto”, dodao je.

Izvor: Dailymail

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zanimljivosti/misteriozna-narandzasta-svjetlost-iznad-pacifika-foto/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])