Nevjesta morala da spava sa svim muškarcima na svadbi: Da li biste zaboravili neke običaje?

Objavljeno: 21. 8. 2014 u 11:27h

Iako žensko-muški odnosi danas djeluju komplikovano, oni su u prošlosti bili još komplikovaniji. To pokazuje praksa koja i danas može da se tumači kao previše slobodna.

mlada

Seks sa svim muškarcima na vjenčanju

Na Polineziji je nekada prva bračna noć započinjala psleom i muzikom, a potom bi uslijedio seks. Mlada je morala da spava sa svim muškarcima na vjenčanju. Prvi u redu bio je najstariji muškarac na svadbi.

Porez, a ne nevinost

U srednjem vijeku u Evropi plemići su imali pravo da nevjestama oduzmu nevinost. Srećom, siromašni mladići su djevičanstvo svojih budućih supruga mogli da sačuvaju plaćanjem poreza, piše “Wise Geek”.

Plaćanje nevinosti

U Beninu, u Africi, majke su ćerkama plaćale ukoliko bi dokazale da su u brak ušle nevine. Dokaz je bila krv na bračnoj postelji.

U Evropi u 19. vijeku bilo je i snalažljivih djevojaka koje su nevinost lažirale komadima tkanine natopljenim lažnom krvlju ili krvi iz ribljeg mehura.

Izvor: Žena.blic.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zanimljivosti/nevjesta-morala-da-spava-sa-svim-muskarcima-na-svadbi-da-li-biste-zaboravili-neke-obicaje/||claudebot