Čudo kod Tokija: Pojavilo se ostrvo koji raste i izbacuje lavu (Video)

Objavljeno: 25. 7. 2014 u 15:49h

Ostrvo koji se iznenada pojavilo u novembru prošle godine južno od Tokija nastavio je da raste, vidi se na snimcima koje su ove sedmice objavile japanske vlasti.

ostrvo

Ostrvo, koje je prvih dana bilo dugo 400 metara i široko 200, spojio se kasnije s nenaseljenim ostrvom Nishinoshima koji pripada malom arhipelagu Ogasawara.

Ostrvo sada ima 1.550 metara od istoka prema zapadu i 1.350 metara od sjevera ka jugu, prema riječima jednog zvaničnika graničnih službi na kojeg se pozvala državna televizija NHK. Postoji mogućnost da se širi.

Na snimcima se vide tri kratera, a dva redovno izbacuju lavu što svjedoči o intenzivnoj vulkanskoj aktivnosti koja ima tendenciju da se pojača.

Oblak prašine se diže do 2.000 metara visine, triput više nego prošli mjesec, i pada na udaljenosti od nekoliko stotina metara od kratera.

Od kraja rata na Pacifiku, četiri do pet ostrva iznenada se pojavilo u japanskim vodama. Ovo je prvi put nakon 40 godina da se novo ostrvo pojavio u istoj zoni.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/putovanja/cudo-kod-tokija-pojavilo-se-ostrvo-koji-raste-i-izbacuje-lavu-video/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])