Pogledajte kako je šestogodišnjak oborio svjetski rekord! (Video)

Objavljeno: 24. 7. 2014 u 14:29h

Jedan šestogodišnjak postao je limbo legenda u svom rodnom gradu, a mnogima je i inspiracija. Hrabri i talentovani dječak oborio je i svjetski rekord!

2gagan

Dječaku Gaganu Satishu iz Indije trebalo je samo 29 sekundi da pređe skoro 70 metara, a njegovo lice je bilo samo desetak centimetara od tla. On je na rolama prošao ispod 39 automobila zaredom.

Limbo skating, odnosno rolanje ispod automobila je sada veoma popularna disciplina u Indiji.

Gagan je postao slavan u svom rodnom gradu Bangaloreu, a inspirisao je i druge da se počnu baviti ovim ekstremnim sportom.

Volim rolanje i rolam od treće godine. Moj sljedeći cilj je proći ispod 100 automobila. Takođe želim ići na olimpijske igre – kaže dječak.

Gagan, koji je prve role dobio za treći rođendan, nije primljen u lokalni klub jer je premlad. Ali njegova majka Hema Sarish (28) shvatila je da mora nastaviti.

2gagan1

Vidjeli smo da je njegovo tijelo vrlo fleksibilno. Odlučili smo da mora pravilno trenirati. Uvijek smo znali da će biti dobar. Nadam se da je ovo samo početak njegove sportske karijere.

Majka kaže da se njen sin povrijedio mnogo puta, ali uvijek ustane i nastavlja.

Tokom limbo skatinga prije nekoliko mjeseci čak je imao posjekotine na licu jer je bio previše blizu tla. Krvario je, ali je nastavio dalje i zaustavio se tak kad je došao do kraja.

Otac Rajanna Satish kaže da je bio nervozan dok je njegov sin obarao rekord, ali da je presretan što je uspio.

Jako smo sretni što imamo ovakvog sina, to je dar od Boga i mi smo zahvalni što mu je dao takav talent.

Gagan je oborio rekord – najveća udaljenost u limbo skatingu – u Indiji, a podvig tek treba biti povrđen u Guinnessovoj knjizi rekorda.

Gagan ustaje u 5 ujutro, a onda ide na trening. Tamo vježba nekoliko sati, a onda ide u školu. U večernjim satima, nakon dolaska iz škole on rola na ulici.

Izvor: Doznajemo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zanimljivosti/pogledajte-kako-je-sestogodisnjak-oborio-svjetski-rekord/||claudebot