Ovaj grad je pravljen za bogate: Međutim, nije sve pošlo po planu…(Foto)

Objavljeno: 24. 4. 2014 u 14:51h

Poznat kao „grad mrtvih“, pravog imena Bejhaj, grad smješten u autonomnom reguonu Guangsi Žuang u Kini.

Grad u Kini

Ova prelijepa metropola je svoj nadimak dobila zbog jedne činjenice – potpuno je prazna. Više od 100 predivnih vila u Bejhaju nemaju stanare, a prizor podsjeća na scene iz post-apokaliptičnih filmova.

Grad je napravljen za rastuću klasu bogataša u Kini. A luksuzna imanja su vrlo brzo rasprodata. Međutim, šest godina kasnije, vile su i dalje prazne. Bez ijednog stanara.

Vlasnici se nadaju da će rast cijena nekretnina uskoro njihovo vlasništvu učiniti ekonomski isplativim. Međutim, velika udaljenost od centra grada odbija potencijalne kupce.

Ko zna, možda će porast broja stanovnika u Kini uskoro dovesti ljude i na ovo mjesto. Za sada, sve je tiho. Kako vrijeme uzima svoj danak, uskoro će biti potrebno uložiti pozamašna sredstva u njihovo sređivanje. Za sada, nadimak „grad mrtvih“ se neće mijenjati.

Izvor: dobreprice.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/putovanja/ovaj-grad-je-pravljen-za-bogate-medutim-nije-sve-poslo-po-planufoto/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])