Deset popularnih svjetskih destinacija koje će vas razočarati (Foto)

Objavljeno: 21. 4. 2014 u 16:41h

Ne vjerujte svemu što pročitate u turističkim vodičima. Naime, pojedina mjesta koja se preporučuju kao hit destinacije su veoma precijenjene i ne zaslužuju vaše vrijeme i novac.

niagra

Ovo je deset destinacija koje će vas više razočarati nego oduševiti:

Gibraltar

 Gibraltar

Britanska prekomorska teritorija na vrhu Iberijskog poluotoka nije ni britanska ni španska. Moglo bi se reći da je najgore od obje nacije. Ako planirate da posjetite Gibraltar, spremite se na dugotrajna čekanja na granicama, a i kada stignete nećete imati puno toga za vidjeti osim dosadnih stjenovitih područja, lažnih britanskih pubova i divljih majmuna koji vrebaju turiste.

Nijagarini vodopadi (američka strana)

Kanađani su dobili puno bolju stranu Nijagarinih vodopada tako da vrijedi preći granicu i uživati u fascinantnom pogledu. Ako ostanete na američkoj strani, nećete biti oduševljeni.

Frankfurt, Njemačka

frank

To je grad sa ogromnim finansijskim okruzima koji su poprilično dosadni, posebno noću kada je sve zatvoreno. A cijeli Frankfurt je jedan veliki finansijski distrikt koji nema puno toga za ponuditi turistima željnim zabave.

Hollywood, California

Hollywood ima sve ako pod tim podrazumijevate agresivne ljude obučene kao likovi iz filmova koji će tražiti da im platite za fotografiju s njima. Ne postoji nijedan razlog zašto biste željeli posjetiti Hollywood osim ako niste paparazzo.

Nassau, Bahami

nassau

Blizu milion putnika s kruzera posjeti Nassau svake godine. Zapitajte se da li stvarno želite ići na mjesto krcato turistima?! Osim toga, TripAdvisor savjetuje da se pripremite na konstantno “maltretiranje” prosjaka za novac.

Okrug Temple Bar u Dublinu

Glavni grad Irske je fascinantan, s prekrasnom arhitekturom, poznatim fakultetima i mnoštvom zelenih površina. Tu su i mnoge druge stvari za vidjeti i raditi. Ipak, nije svaki dio Dublina tako očaravajući. Naime, postoje dijelovi grada, poput okruga Temple Bar, koje treba izbjegavati pod svaku cijenu jer tu možete vidjeti samo hrpu pijanaca.

Casablanca, Maroko

Mnogi međunarodni letovi vode u Maroko. Ovo je veoma komercijalan grad s mnoštvom poslovnih zgrada zbog kojeg ga oni koji su ga posjetili nazivaju gradom bez duše. Ako želite nezaboravno i jedinstveno iskustvo, posjetite ostatak Maroka.

Las Vegas, Nevada

 vegas

Nema depresivnijeg mjesta od onog unutar kazina u tri sata ujutro. Fluorescentna svjetla, debeli dim cigareta i smrad očaja ne pružaju odmor iz snova. Kockali ili ne, budite spremni da iz Vegasa odete dosta siromašniji, jer su cijene hrane vrtoglavo visoke, a ulaznica za svaki show precijenjena.

Ostrvo slobode u New Yorku

Potrebno je stajati u previše redova da bi se došlo do ove svjetski poznate statue (Kip slobode), a kada konačno stignete do nje nećete naći mnogo zabavnih stvari koje možete da radite.

Walt Disney World, Florida

disn

Preskup provod u ogromnom parku gdje ćete biti okruženi vriskom tuđe djece ne zvuči tako dobro kao što izgleda na fotografijama sa nasmijanim Disneyjevim junacima.

Izvor: Klix

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/putovanja/deset-popularnih-svjetskih-destinacija-koje-ce-vas-razocarati-foto/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])