Ovakve mape nećete naći u atlasu, a toliko toga otkrivaju o svijetu koji nas okružuje (Foto)

Objavljeno: 16. 4. 2014 u 12:23h

Mape polako izlaze iz mode, a sada su tu GPS sistemi razna druga sredstva za snalaženje u prostoru. To ipak ne znači da one nemaju svoju svrhu.

Uzmimo na primjer ove mape u nastavku, koje otkrivaju dosta činjenica o svijetu koji nas okružuje. Iako se ljudi širom svijeta i te kako razlikuju, istovremeno je teško zaobići činjenicu da smo u osnovi dosta slični. Ipak je ovo mali svijet.

Dostupnost usluge „Gugl Stritvju“

map1

Države koje ne koriste metrički sistem

map2

22 zemlje koje Velika Britanija nikada nije napala u bilo kakvom obliku.

map3

Prakontinent Pangea sa modernim državnim granicama

mapa pangea

Kako je porodiljsko bolovanje regulisano u različitim zemljama svijeta

map4

Kako radi Mekdonalds

map5

Najčešća prezimena u Evropi

map6

Na kojoj strani se vozi u zavisnosti od zemlje do zemlje

map7

Vremenske zone na Antarktiku

map8

Izvor: dobreprice.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zanimljivosti/ovakve-mape-necete-naci-u-atlasu-a-toliko-toga-otkrivaju-o-svijetu-koji-nas-okruzuje-foto/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])