Ovako djeca danas reaguju na vokmen (VIDEO)

Objavljeno: 14. 4. 2014 u 15:48h

Nekada su uz vokmen odrastale generacije, ali se tehnologija s vremenom toliko promijenila da današnja djeca mahom ni ne znaju kako izgledaju vokmen i kasete.

vokmen

Braća Beni i Rafi Fajn, koji stoje iza popularnog jutjub kanala „The Fine Bros“ sproveli su mali, ali veoma zabavan eksperiment. Oni su 13. juna na svom kanalu predstavili video snimak koji bilježi reakcije djece na vokmen, to nekadašnje čudo tehnologije a danas dio lijepih sjećanja starijih generacija.

Prvi Sonijev vokmen (Sony Walkman) predstavljen je 1. jula 1979. godine. Poređenja radi, tadašnji vokmen težio je skoro 400 grama, znatno više od današnjih popularnih smartfona, i imao je dva ulaza za slušalice, kako bi muziku mogle da slušaju dvije osobe istovremeno.

Slične uređaje namijenjenje snimanju i preslušavanju kaseta prvo je predstavila kompanija Filips Elektroniks 1962. godine. Oni su bili namijenjeni stenografima i novinarima koji su ih koristili za snimanje razgovora. Ipak, ubrzo je ta osnovna funkcija „unaprijeđena“ i dobili smo uređaje koji su emitovali omiljenu nam muziku gde god da se krećemo.

Kasete koje su se smjenjivale u vokmenima doživjele su najveće trenutke slave tokom devedesetih godina prošlog veka. Samo 1990. godine prodato je 442 mliona kaseta širom svijeta. Ali sa dolaskom novih muzičkih formata i načina slušanja muzike prodaja kaseta toliko je opala da je 2010. u SAD bilo prodato svega 15.000 kaseta. Danas one imaju svojevrstan kultni status među grupom nostalgičara.

Pogledajte kako su djeca reagovala na vokmen, a nakon njihovih iskrenih i veoma zabavnih reakcija u komentarima ispričajte nam vašu ličnu priču sa vokmenom u glavnoj ulozi: kako ste dobili / kupili prvi vokmen, koje su bile omiljene kasete koje ste slušali, kada i kako ste se rastali od njega…

Izvor: B92.net

 

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zanimljivosti/ovako-djeca-danas-reaguju-na-vokmen-video/||claudebot