RK Borac: Vojvodina umorna, mi spremni

Objavljeno: 24. 2. 2015 u 15:43h

Rukometaši Borca m:tel sutra će u okviru 15. kola SEHA gostovati kod Vojvodine, koja je opterećena gustim rasporedom utakmica i to bi mogao biti adut Banjalučana.

prrk3

Protivnik Borca u 15. kolu biće Vojvodina, ekipa koja se zajedno sa Banjalučanima nalazi na dnu tabele regionalne lige.

Borac ima pobjedu više, ali Vojvodina ima tri remija više pa je bodovni saldo izjednačen – 7:7. Egal je bio i u prvoj utakmici ova dva kluba ove sezone, u Boriku je bilo 25:25, ali se Banjalučani nadaju da mogu do pobjede iako se meč igra u Novom Sadu.

“Sutra idemo da se nadmećemo. Vojvodina je u jednoj seriji utamica nedjelja-srijeda, njima će ovo biti šesta utakmica, a nama treća. Odigrali su odigrali dve utakmice SEHA lige i tri utakmice Kupa EHF, oni su sigurno umorni i mi ćemo taj umor pokušati da iskoristimo”, rekao je trener Borca Igor Rađenović.

On ističe da je ekipa spremna, iako će na put praktično sa jednim golmanom.

“Imali smo 12 dana da se pripremimo, svi smo zdravi, jedino juče nam se povrijedio Petar Jokanović tako da idemo praktično samo sa Abadžićem, ali ide i Husić koji je na pripremama kadetske reprezentacije, on će nam se priključiti danas i biće drugi golman. Ostali igrači su spremni, vraćaju se Mikić i Hercegovac koji nije igrao protiv Prešova. Daćemo sve od sebe, računajući na taj njihov umor koji je evidentan”, rekao je Rađenović.

On zna odakle prijeti najveća opasnost po nejgovu ekipu.

“Najviše trebamo obratiti pažnju na Uroše Elezovića koji je njihov najbolji strelac i Orbovića, desnog beka. Da je Datukašvili zdrav i u formi rekao bih i njega, ali on u zadnje vrijeme ulazi 10-15 minuta, ne igra više, tako da Orbović, Elezović i golman Kocić koji se vratio iz Metalurga na polusezoni su neka njihova tri igrača koja se najviše ističu”.

Srednji bek Borca Stefan Janković uvjeren je da će Vojvodina biti maksimalno “naoštrena” na Borac, ali da se nada da Borac neće kući praznih ruku.

“Sutra nas očejkuje izuzetno teška utakmica. Vjerujem da će nas Vojvodina dočekati maksimalno motivisana poslije ove pobjede protiv Prešova. Još jedan razlog je i to što smo im prošle sezone uzeli bodove i kod kuće i u gostima. Na ruku nam ide njihov gust raspored, ovo im je četvrta teška utakmica u deset dana. Mi tamo idemo da se nadmećeno, taktički smo se spremili za oba segmenta igre, i za odbranu i za napad i nadam se da ćemo se vratiti u Banjaluku sa bodovima”, rekao je Janković.

Parovi 15. kola:

  • Metalurg – PPD Zagreb
  • Vojvodina – Borac
  • Meškov Brest – Vesprem
  • Tatran – Nekse
  • Radnički – Vardar

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/rk-borac-vojvodina-umorna-mi-spremni/||claudebot