Nebojša Golić napustio Borac

Objavljeno: 5. 1. 2015 u 11:48h

Nebojša Golić više nije direktor Rukometnog kluba Borac m:tel. U šturom saopštenju kluba iz Gospodske ulice rečeno je da je podnio ostavku zbog zdravstvenih problema i da će Upravni odbor Banjalučana u narednom periodu odlučiti kome će biti povjerena ova funkcija.

ng

Navedeno je da će Golić i dalje ostati na raspolaganju klubu, ali samo u radu sa mlađim kategorijama. U više navrata pokušali smo da kontaktiramo sada već bivšeg direktora “crveno-plavih”, ali se on nije javljao na telefon, a predsjednik Upravnog odbora kluba Željko Vasilić bio je zatečen viješću da je Golić podnio ostavku.

“U nekoliko navrata je govorio o mogućem odlasku, ali nisam očekivao da se to desi ovako brzo. U našim neformalnim ranijim razgovorima dogovarali smo se da umjesto njega imenujemo direktora kluba, a da Golić bude zadužen samo za sportski sektor. Međutim, sve smo to planirali da uradimo u narednim mjesecima, a ne praktično prvih dana nove godine. Sada nam ne preostaje ništa drugo nego da što prije sazovemo Upravni odbor, a to će najvjerovatnije biti tek poslije božićnih praznika”, naglasio je Vasilić.

On je rekao da ima u vidu već nekoliko mogućih nasljednika Golića, ali da je za sada još uvijek rano o tome da priča.

“Želja je da to bude neko ko je vezan za klub odranije, ali nije isključena ni mogućnost da za direktora postavimo nekog ko do sada nije imamo većih dodirnih tačaka sa rukometom”, nastavio je Vasilić.

On se osvrnuo i na tešku finansijsku situaciju u kojoj se nalazi nekadašnji prvak Evrope.

“Na Skupštini kluba, održanoj početkom decembra, predočili smo nekoliko planova za izlazak iz krize, a najrealnija je podizanje kredita za vraćanje dobrog dijela postojećih dugova. Naravno uz nas treba da stanu i nadležne institucije i da pokušamo naći modus za veliki dug koji imamo prema Poreskoj upravi”, istakao je Vasilić.

Prvi čovjek Banjalučana smatra da su male šanse da četa iz Gospodske ulice i naredne sezone igra SEHA ligu.

“Pravo je čudo kako nastupamo i ove godine, jer o snazi ekipa koje nastupaju u regionalnom takmičenju ne treba da trošimo riječi. Cilj čelnika SEHA lige je da ono iz godine u godinu postaje što jače i u takvom takmičenju za Borac m:tel, ali i objektivno bilo koji bh. klub nema mjesta, jer nemaju potreban kvalitet”, dodao je Vasilić.

Imenovanje

Na Skupštini kluba 26. avgusta 2013. godine Nebojša Golić imenovan je za vršioca dužnosti direktora Rukometnog kluba Borac m:tel, a na toj funkciji naslijedio je Borisa Đogu. Tek 4. decembra 2014. godine na novoj Skupštini izabran je za direktora kluba i na toj funkciji bio je samo 30 dana.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/nebojsa-golic-napustio-borac/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])