Rukometni kluba Borac m:tel: Kredit spas za velikana

Objavljeno: 6. 12. 2014 u 11:07h

Podizanje dugoročnog kredita i odgađanje naplate poreskih obaveza su koraci koje Rukometni klub Borac m:tel pod hitno mora da preduzme ukoliko želi da se spasi.

RK Borac

Ovo je zaključeno na sjednici Skupštine sportskog velikana koja je održana u Gradskoj upravi Banjaluka, a njoj je prisustvovalo 20 od 31 delegata najvišeg klupskog tijela.

Upravni odbor predložio je da se hitno održi sastanak sa Poreskom upravom Republike Srpske i institucijama vlasti da bi se izdejstvovala jednogodišnja odgoda, a potom napravio reprogram poreskih obaveza koje sa kamatama iznose 540.000 maraka. Kada se to obavi predloženo je podizanje hipotekarnog kredita o čijem će se iznosu tek raspravljati da bi se riješile obaveze prema igračima i ostale obaveze, koje iznose između 60 i 70 odsto svih dugovanja.

Predloženo je nekoliko načina da se dođe do sredstava koja bi nekadašnjeg prvaka Evrope izvela iz krize: podizanje kredita uz stavljanje pod hipoteku trofejne sale i prostorija kluba, prodaja tih prostorija ili podizanje kredita uz stavljanje hipoteke na prostor koji se trenutno iznajmljuje “Mac Tire” pabu o čemu su raspravljali delegati. Većina njih ocijenila je da ne žele da se prostorije RK Borac prodaju, zbog čega je usaglašen stav da treba da se stavi hipoteka ili prostorije daju pod dugoročni zakup.

Članovi uprave u narednih nekoliko dana pokušaće da održe sastanak sa Poreskom upravom RS, premijerkom RS Željkom Cvijanović, predsjednikom Narodne skupštine RS te ministrom porodice, omladine i sporta Nadom Tešanović i ministrom finansija Zoranom Tegeltijom kako bi se pokušali dogovoriti o odgodi i reprogramu poreskih obaveza nakon čega će se na hitnoj sjednici Skupštine kluba ponovo predložiti tačan iznos i način podizanja kredita.

Usvojeni su izvještaji o radu kluba u proteklom periodu kao i usmeni izvještaj o planovima u narednom periodu, ali na upravi kluba je da sačini i pisani izvještaj koji će biti dostavljen skupštini, a RK Borac dobio je i novi Statut kluba, usklađen sa Zakonom o sportu.

Ostavka

Umjesto Zorana Trninića, koji je podnio ostavku, na mjesto člana Skupštine kluba imenovan je Stojan Atlagić, a dogovoreno je i da Upravni odbor, u skladu sa novim Statutom, imenuje Nebojšu Golića za direktora kluba, s obzirom da mu je mandat kao vršiocu dužnosti direktora istekao.

“Naš zadatak je bio da iznesemo konkretne poteze odnosno dogovor uprave i ljudi koji su uz klub. Prije svega treba da nas saslušaju nadležne institucije, jer bez njih teško da možemo ostvariti ovo što smo predložili, a Skupština izglasala” naglasio je Golić.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/rukometni-kluba-borac-mtel-kredit-spas-za-velikana/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])