Umor učinio svoje, poraz Borca u dalekom Brestu (Foto)

Objavljeno: 1. 9. 2014 u 14:54h

Rukometaši Borca m:tel poraženi su 31:27 od Meškov Bresta u premijernoj utakmici nove sezone SEHA lige odigranoj u Bjelorusiji.

Foto: MONDO/Bojan Jakovljevic

Borac je otvorio novu sezonu regionalne lige porazom na neugodnom gostovanju kod ekipe koja nikako ne spada u timove iz “regiona”.

Žrijeb SEHA lige htio je da Banjalučani već na samom startu moraju na skoro 1.500 dugo putovanje preko Varšave do Bresta u Bjelorusiji.

Poslije napornog putovanja, prvo avionom do Poljske, potom autobusom posljednjih 230-240 kilometara, Banjalučani su u noći između subote i nedjelje stigli na odredište, a u nedjelju ih je čekala utakmica sa domaćim Meškov Brestom.

Duel je pred oko hiljadu gledalaca u dvorani Viktorija, što prema riječima reportera MONDA u Bjelorusiji i nije značajna posjeta, s obzirom da ona može da primi mnogo više gledalaca, a na kraju su slavili domaći rukometaši 31:27.

Banjalučani koji su prešli relaciju avion-autobus-krevet-dvorana bili su ravnopravan protivnik daleko odmornijem rivalu tokom čitavog meča, ali su na kraju doživjeli možda i očekivani poraz.

Početak utakmice je međutim zabrinio oko hiljadu domaćih gledalaca, od kojih je njih tek dvadesetak činilo grupu domaćih navijača koji svom timu daju bučnu podršku, odnosno zaista navijaju

Trivundža i Obradović postigli su po tri gola na startu za vođstvo 6:2 i uslijedio je odmah tajm aut domaćina, što je i urodilo polodom.

Meškov Brest je poslije pauze napravio seriju i izjednačio na 6:6, da bi potom uslijedio period igre u kojem se igralo gol za gol.

U 16. minutu bivši igrač Bresta, sada u redovima Borca postigao je gol za vođstvo Borca 10:7, a ovu prednost crveno-plavi čuvali su sve do finiša poluvremena.

Golom Ljube Vukića bjeloruska ekipa u 28. minutu stiže do prvog vođstva u meču, a na dva gola razlike povećali su bukvalno u posljednjoj sekundi.

Praktično na isteku vremena dosuđen je deveterac za domaću ekipu, a Manojlović je pogodio pored bloka Borca za 16:14.

Foto: MONDO/Bojan Jakovljevic

Poslije povratka sa odmora Borac je ponovo zaigrao dobro i golom Bezbradice u 41. minutu poveo 20:19, ali je vođstvo bilo kratkog daha, a Meškov je ekspresno uzvratio i preokrenuo na 23:21.

Tada je već bilo jasno da umorni rukometaši Borca neće moći izdržati u žestokom ritmu svih 60 minuta, napad je zakazao, golman Stanko Abadić nije mogao ništa da odbrani pa su u Borcu probali i za izmjenom među stativama, ušao je Mirza Haseljić.

Velikih promjena u odnosu snaga nije bilo, ali uspio je Borac minut prije kraja da smanji na 29:27, ali bilo je već kasno.

To je bilo sve od crveno-plavih koji su do kraja primili još dva gola za konačnih 31:27.

Izvor: mondo.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/umor-ucinio-svoje-poraz-borca-u-dalekom-brestu-foto/||claudebot