Maglajlija preuzima Borac m:tel?

Objavljeno: 24. 7. 2014 u 10:45h

Legendarni pivot banjalučkog Borca Senjanin Maglajilja mogao bi da naslijedi svog nekadašnjeg saigrača Janija Čopa na klupi “crveno-plavih”.

rk-borac-m-tel-igraci-grupna

Između Maglijlije i Borca postoji obostrano raspoloženje da se vrati u Borac poslije 23 godine, a pregovori se vrše gotovo svakodnevno, piše “Press RS”.

Ukoliko i ne bude mogao da ponudi, on će moći da pomogne savjetom ili sugestijom.

“Na klupu Borca, po meni, može samo da sjedne onaj ko stvarno vrijedi i zaslužuje da ga vodi. A jasno je da to mora biti čovjek koji ima ime i prezime. Mene u rukometnom svijetu stalno vezuju za Borac i malo ljudi zna da nisam rođeni Banjalučanin. Uostalom, i ja se tako osjećam jer sam ovdje stasao igrač i postao reprezentativac Jugoslavije. Zato i koristim svaku priliku da pomognem na ovaj ili onaj način. To je dio mog života. Svi mi dolazimo i prolazimo, a klub je institucija. Dakle, stalno se tu vrtim. Zainteresovan sam za klupu, ali bi u mom slučaju morale da se poslože i neke druge, životne stvari”, rekao je Maglajlija za “Press RS”.

On je rekao da dobro poznaje trenutnu situaciju u klubu.

“Znam sve igrače, da su mladi odigrali super sezonu i znam šta Borcu nedostaje. Takođe, poznajem i rukovodeći kadar, ljude koji su ušli u upravu i poturili svoja leđa da pomognu da klub izađe iz krize. Oni vode Borac u najgorim vremenima i to treba poštovati. Ali, treba da se zna da je Borac osvojio duplu krunu, da igra SEHA ligu i da je to već postala konstanta”.

Maglajlija je je istakao da Borac mora da ima dobru ekipu i da ne smije da bude «kanta za nabijanje».

“Treba stvoriti uslove i napraviti ekipu koja bi ostvarila dobre rezultate, poput onih iz prošle sezone. Borac ne smije da bude kanta za nabijanje. Uporedo s tim treba stvarati uslove da klub bude finansijski stabilan i da je iz sezone u sezonu situacija sve kvalitetnija”.

SEHA liga počinje 31. avgusta, a Maglajlija očekuje da Borac bude na prošlogodišnjem nivou ili koju stepenicu više.

“S izuzetkom Vojvodine i Radničkog iz Kragujevca sve ekipe koje će ove godine igrati SEHA ligu poznajem veoma dobro. Ralno rpedstavnici Srbije uz Nekse i borac trebalo bi da budu u donjem dijelu tabele, da se međusobno bore za što bolji rezultat, a ako uspiju da nekog iznenade i iščeprkaju neki bod odlično. Svi su se mnogo pojačali i sada su za klasu iznad tako da o nekoj borbi za vrh nema govora. Ono što očekujem od Borca je da ostane na prošlogodišnjem nivou, sa možda nekim bodom više”.

Maglajlija ističe da je odbrana duple krune obaveza Borca m:tel.

“Borac ima najiskusniju i najbolju ekipu, ali i Bosna napreduje, Izviđač pravi kvalitetan tim i neće smjeti da dođe do opuštanja. Mislim da je posljednja završnica bila dobra i da je Borac zasluženo bio prvi. Ali digli smo letvicu na viši nuivo i sada smo u obavezi da sve osvojeno i odbranimo. A to je nekada mnogo teže nego osvojiti”, rekao je Maglajlija.

U posljednje vrijeme Maglajija se povukao iz javnosti, a u razgovoru za «Press RS» otkrio je i zašto.

“Tačno, a imao sam i dobra razlog. Naime, posvetio sam se školovanju i upravo sam na Univerzitetu u Tuzli diplomirao na Fakultetu za fizičko vaspitanje. Ta diploma mi sada predstavlja pravu ličnu satisfakciju za sve one prljavštine koje su pojedinci pokušali da mi prije nekoliko godina prikače”.

Zlatna, predratna generacija Borca je i poslije toliko godina na okupu i biće i dalje, poručuje Maglajlija.

“Teško je objasniti, ali je činjenica da se nas deset, od ukupno 16 igrača te generacije i danas intenzivno družimo i da smo bez obzira na to gdje živimo u stalnom kontaktu. Održali smo se, izgradili pravo prijateljstvio koje ni rat nije uspio da rasturi. Prijateljstvo koje traje i za koje znamo da uvijek imamo nekoga iza sebe. A to je nešto što smo u naše živote prenijeli sa parketa ‘Borika’ i sa banjalučkog korza. Poslije smo gledali kako da jedan drugom pomognemo, održavamo te naše veze i kontakte, a nešto posebno je kada uspijemo da se okupimo u Banjaluci, To se rijetko dešava, ali se dugo pamti”.

Izvor: Modno

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/maglajlija-preuzima-borac-mtel/||claudebot