Borac ostao bez Evrope

Objavljeno: 12. 6. 2014 u 11:00h

Rukometni klub Borac m:tel neće igrati kvalifikacije za Ligu šampiona pošto nije uspio da obezbijedi depozit od 25.000 evra za uplatu Evropskoj rukometnoj federaciji (EHF). Rok za uplatu depozita istekao je sinoć u ponoć.

borac bez evrope

“Nismo uspjeli da obezbijedimo pare, tako da smo odustali od nastupa u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Nemamo novca na računu koji je skoro stalno blokiran i nadali smo se da će nam grad priteći u pomoć. Sada se okrećemo “redovnim problemima” koji nas prate”, izjavio je direktor banjalučkog kluba Nebojša Golić.

Ekipa je prošle sedmice osvojila svoju drugu šampionsku titulu u BiH, dok je nekoliko dana ranije odbranila i Kup BiH.

“Problemi nas pritišću svaki dan i uprava je u nemogućoj misiji da obezbijedi minimum rada. Naslijedili smo ogroman dug od prethodne uprave i imali smo dvije blokade računa. Prvu smo uspjeli da riješimo, a drugu prolongiramo. Očekujemo razgovor sa gradonačelnikom Banjaluke Slobodanom Gavranovićem da bismo riješili probleme sa Gradskom upravom. U narednih petnaestak dana sve će biti mnogo jasnije. Mislili smo da će naše titule osvojene prije nekoliko dana biti adekvatno nagrađene, ali, nažalost, nisu”, istakao je Golić.

Depozit koji je trebalo da bude uplaćen poslužio bi kao garancija da klub neće odustati od takmičenja, a veći dio bi bio vraćen klubu kada on završi nastup u Evropi.

Bez posljedica

Borac neće snositi posljedice zbog odustajanja od takmičenja kao ni rukometni savez BiH. Prethodnih godina dešavalo se da neki klub zbog nemogućnosti da uplati depozit odustane od kvalifikacija za Ligu šampiona i onda je automatski bio prebacivan u Kup EHF ili Čelendž kup. Sada više nije takva situacija i ekipa se ne može takmičiti ni u jednom drugom takmičenju niti njeno mjesto može da popuni drugi klub iz zemlje.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/borac-ostao-bez-evrope/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])