Za RK Borac bez depozita nema Evrope

Objavljeno: 11. 6. 2014 u 09:56h

Rukometni klub Borac m:tel danas do ponoći mora da uplati 25.000 evra depozita Evropskoj rukometnoj federaciji (EHF) ili će, u suprotnom, izgubiti pravo nastupa na međunarodnoj sceni.

rk borac

“Ukoliko do ponoći ne uplatimo novac na račun u Beču, bićemo izbrisani sa spiska učesnika kvalifikacija za Ligu šampiona”, kaže direktor Banjalučana Nebojša Golić.

Slična situacija bila je i prošle godine, ali je tada na molbu Rukometnog saveza BiH rok za uplatu depozita bio prolongiran za nekoliko dana. “Crveno-plavi” su uspjeli da uz pomoć grada Banjaluke uplate 25.000 evra pa su igrali kvalifikacije za Ligu šampiona.

Međutim, sada je drugačija priča…

“Tada nam je EHF progledao kroz prste i rekao da u budućnosti to neće tolerisati. To znači da, ukoliko Borac do večeras ne uplati pomenuti iznos, sigurno ostaje bez nastupa u kvalifikacijama za najveće evropsko rukometno klupsko takmičenje”, naglasio je generalni sekretar Rukometnog saveza BiH Smajo Karačić.

Klupski račun Banjalučana je prazan, ali Golić se i dalje nada da će četa iz Gospodske ulice zaigrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

“Imamo obećanja nadležnih institucija da će nam uplatiti depozit, ali vrijeme nam nije saveznik. Ono što je važno istaći je da se veći dio depozita vraća kada klub završi nastup u Evropi. Depozit, u stvari, služi samo kao garancija, da u slučaju da klub odustane u toku takmičenja njegovi rivali ovim novcem budu obeštećeni”, rekao je Golić.

Ono što je u ovom trenutku takođe veliki problem Banjalučana je igrački kadar.

“Praktično nijedan od naših igrača sa kojima smo osvojili duplu krunu nema ugovor. Kao što je poznato, prema njima nisu redovno izmirivane obaveze i oni mogu da bez ikakvog obeštećenja odu iz Borca m:tel “, dodao je Golić.

Izbacivanje bez kazne

U slučaju da Banjalučani ne uplate depozit, ni oni ni Rukometni savez BiH neće snositi nikakve posljedice. Ranijih godina se dešavalo da neki klub upravo zbog visine depozita odustane od kvalifikacija za Ligu šampiona i onda je automatski bio prebacivan u Kup EHF ili Čelendž kup.

“To više nije moguće i klub automatski biva izbačen iz bilo kojeg takmičenja, a njegovo mjesto ne može popuniti nijedan drugi iz matične zemlje”, rekao je Golić.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/za-rk-borac-bez-depozita-nema-evrope/||claudebot