Borac M:tel pregazio Besu

Objavljeno: 17. 9. 2012 u 11:30h

Rukometaši Borac M:tela trijumfalno su se vratili sa gostovanja na Kosovu. Banjalučani su u revanš susretu prvog kola kvalifikacija za grupnu fazu EHF kupa ubjedljivo savladali Besa Familju rezultatom 32:22 i plasirali se u treće kolo ovog evropskog takmičenja (slobodni u drugom kolu). Prvi susret “crveno-plavi” su dobili sa 31:22.

Od samog početka utakmice, koja je odigrana u Peći pred oko 1.500 gledalaca, bilo je jasno da izabranici Zorana Trninića imaju samo jedan cilj – pobjedu. Nisu igrači Borac M:tela ništa prepustili slučaju. Čvrstom odbranom i efikasnom igrom u napadu “crveno-plavi” su se brzo “odlijepili” i već do kraja prvog poluvremena riješili dileme u vezi s tim ko će proći u narednu rundu. U nastavku je Trninić pružio šansu svim igračima, pa se tako u listu strijelaca upisao i 16-godišnji desni bek Neven Crnogaća, koji je ljetos iz kadetskog pogona prekomandovan u prvi tim.

“Odigrali smo onako kako smo se i dogovorili – agresivno od prve sekunde. Cijelo vrijeme smo kontrolisali meč i na kraju zasluženo pobijedili. Posebno mi je drago što je utakmica protekla u sportskoj atmosferi, baš kao i ona u ‘Boriku’ prošle subote, a ovom prilikom zahvaljujem domaćinu na prijemu”, izjavio je Trninić.

Šef stručnog štaba banjalučkog tima dalje navodi da njegova ekipa napreduje iz utakmice u utakmicu.

“Još nismo u punoj formi, ali bićemo vrlo brzo. Sada imamo dovoljno vremena da se spremimo za naredni duel protiv Metalurga u drugom kolu SEHA lige”, dodao je Trninić.

Cijelo vrijeme smo kontrolisali meč i na kraju zasluženo pobijedili, rekao Zoran Trninić

Mladi srednji bek Borac M:tela Stefan Janković odigrao je, vjerovatno, najbolju partiju u karijeri.

“Najbitnije je da smo prošli u naredno kolo. Igrali smo pametno, strpljivo i domaćin nije imao šanse da nas iznenadi”, istakao je Janković, koji je postigao pet golova.

Trener domaće ekipe Tome Petreski čestitao je Banjalučanima na pobjedi i plasmanu u treće kolo kvalifikacija.

“Moram da priznam da smo izgubili od bolje ekipe. Borac je veliko rukometno ime i čestitam mu na pobjedi. Znali smo da će biti teško, ali potajno smo se nadali da bismo mogli da iznenadimo Banjalučane. Nismo uspjeli i sada se okrećemo domaćim izazovima”, istakao je makedonski stručnjak.

Za kraj, treba naglasiti da je ovo najubjedljivija evropska pobjeda Borca u gostima u posljednjih 20 godina.

Besa Familja (9) 22:32 (18) Borac M:tel

Dvorana u Peći. Gledalaca: 1.500. Sudije: Dorijan Sirbu i Valentin Suponičov (Moldavija). Sedmerci: Besa Familja 4 (2), Borac M:tel 1 (1). Isključenja: Besa Familja 8, Borac M:tel 8 minuta.

BORAC M:TEL: Ljubišić, Vranješ, Janković 5, Građan 6, Tešić 1, Crnogaća 1, Mikić 3, Mandić 2, Haseljić, Rađenović, Obradović 6, Delić 6, Trivundža 2, Ćelić. Trener: Zoran Trninić.

BESA FAMILJA: Sulejmani, Idrizi 1, V. Šalja 1, Peja 1, Dobroši 7, Kastrati 1, Petkoski 3, Jupa 3, K. Šalja 1, E. Đuka, Tetova, Trajkovski 1, Beriša, Kabaši 2, Dupjačanec, H. Gjuka 1. Trener: Tome Petreski.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/borac-mtel-pregazio-besu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])