Banjaluci Zlatno srce za sportski turizam

Objavljeno: 11. 2. 2015 u 14:30h

Međunarodni centar za razvoj turizma i ugostiteljstva “Sacen international” proglasio je grad Banjaluku za šampiona sportskog turizma.

tt

Svečano priznanje “Zlatno turističko srce jugoistočne Evrope 2014” biće mu dodijeljeno krajem aprila u Beogradu, a osim grada na Vrbasu, priznanja će dobiti, između ostalih Beograd, Guča, Opatija…

Direktor Turističke organizacije grada Banjaluka Ostoja Barašin rekao je da “Sacen international”već 26 godina dodjeljuje nagrade za najbolje u turizmu u jugoistočnoj Evropi.

“Potvrdili smo svoju reputaciju i opravdali ovu nagradu. Kanjon rijeke Vrbas je jedinstven prirodni ambijent u koji je grad uložio znatna sredstva za izgradnju infrastrukture, avanturističke sportove na vodi, ali i za penjačke sportove, flajfišing i paraglajding, što je poznato širem auditorijumu”, rekao je Barašin.

On je dodao da je patrola “Sacena” prošle godine boravila u Banjaluci te da je upoznata sa sportskim turizmom i potencijalom grada.

“Mi smo domaćini mnogim evropskim i svjetskim takmičenjima, u kajaku, kanuu, raftingu i mnogim sportovima na vodi. Prošle godine zbog poplava nije održano Evropsko prvenstvo u raftingu, ali će ove godine biti održano, ako to vremenske prilike dozvole. Takođe smo prošle godine bili i domaćini mundijala u padobranstvu”, istakao je Barašin.

Zamjenik gradonačelnika Jasna Brkić je rekla da je ovo priznanje potvrda da je Banjaluka grad sporta i mladosti.

“Izuzetno nam je drago da su prepoznate naše vrijednosti, ali i napori koji se ulažu da i u ovim teškim vremenima ponesemo ovako laskavu titulu”, rekla je Brkićeva.

Priznanje dodijeljeno Banjaluci obradovalo je i predsjednika Rafting kluba “Kanjon” Aleksandra Pastira.

“Drago nam je da smo uspjeli da učvrstimo vezu između sporta, ekologije i turizma, na čemu smo radili godinama. Kanjon Vrbasa zaslužuje tu nagradu, nakon Svjetskog prvenstva u raftingu i brojnih evropskih prvenstava u kajaku. Smatram da je kanjon Vrbasa dobio svoje mjesto koje zaslužuje i planiramo ići samo naprijed”, kazao je Pastir.

On je dodao da će ove godine u Banjaluci biti održano Evropsko prvenstvo u raftingu, koje je prošle godine odgođeno zbog poplava.

“Od 19. do 24. maja trebalo bi da bude odrano Evropsko prvenstvo u raftingu u našem gradu, ali i Evropsko prvenstvo u kajaku, koje je predviđeno za ljeto. Naš grad zaista ima jaku vezu između sporta i turizma i očekujemo veliki broj turista na ovim takmičenjima”, rekao je Pastir.

Priznanja

“Sacen international” je proglasio prošle godine Banjaluku za najgostoljubiviji grad jugoistočne Evrope. Ove godine je ta nagrada pripala Portorožu. “Mimoza fest” u Herceg Novom je najbolja turistička manifestacija, dok je Beograd ponio titulu šampiona kulturnog turizma. Opatija je dobila nagradu za najbolje turističko mjesto, Grčka za najbolju destinaciju jugoistočne Evrope, dok je Ohrid dobio priznanje kao najbolja kontinentalna destinacija.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/banjaluci-zlatno-srce-za-sportski-turizam/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])