Održan Svetosavski turnir za mlade u Banjaluci

Objavljeno: 1. 2. 2015 u 15:42h

Ana Marjanović iz Gradiške, Marko Lipovčić iz Đulića (kod Teslića), te Maša i Bojan Maksimović iz Banjaluke pobjednici su 22. Svetosavskog turnira mladih, održanog 31. januara u Banjaluci.

Od ukupno 12 medalja u 4 kategorije čak 6 su osvojili polaznici banjalučke Škole šaha “Skakač”. Pored dva zlata, srebra su osvojili Ana Babić i Marko Trifunović, a bronze Jelena Mandić i Dejan Marjanović.

U prostorijama OŠ “Ivo Andrić” okupilo se 86 šahista iz Teslića, Đulića, Pribinića, Dervente, Gradiške, Kotor Varoša, Slatine, Bronzanog Majdana i Banjaluke, od kojih je 12 djevojčica. Među njima je najviše članova “Skakača” – čak 32, ili 39 odsto od ukupnog broja.

Oni su sakupili 114½ poena iz 212 partija, što daje 54,01 odsto uspješnosti.

???????????????????????????????

Kod kadetkinja je odigran Berger, dok je kod kadeta primjenjen Švajcarski sistem od 7 kola. Tempo je iznosio 15 minuta po takmičaru.

Prisutne je u uvodnom izlaganju pozdravila Željka Opačić, direktor škole domaćina, nakon čega je Ostoja Kremenović, predsjednik OŠK “Mala rokada” otvorio takmičenje. Prvi potez, u partiji Arnaut Katarina – Vladanka Tomić, povukla je Željka Opačić.

Pobjednicima su uručeni pehari, tri prvoplasirana takmičara po grupama su dobila medalje, diplome i štednu knjižicu sa po 50 KM, a svi učesnici prigodne poklone. Najboljima u svim grupama kasnije će biti uručen i po jedan par obuće, dar Tvornice obuće “Bema”.

Takođe su nagrađeni najmlađi takmičari – Ivana Arnaut (2007.) i Vuk Dragičević (2008), takođe članovi Škole šaha “Skakač”.

Nagrade su uručili Vesna Majkić, u ime Hypo Alpe-Adria banke, Vojin Milaković, potpredsjednik Skupštine OŠK “Mala rokada”, Rade Udovčić, član Skupštine OŠK “Mala rokada”, Milan Milaković, zamjenik direktora škole domaćina, i Slavko Kvočka, predstavnik Auto-kuće “C auto”.

Potom je takmičenje proglasio zatvorenim Nikola Lakić, rukovodilac takmičenja.

Sudili su Momčilo Soprenić, Nebojša Radosavljević, Slobodan Đukić i Ratko Buvač, dok je za kompjutersko parovanje bio zadužen Stevan Paštar.

Turnir se tradicionalno održava u organizaciji OŠK “Mala rokada”.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/odrzan-svetosavski-turnir-za-mlade-u-banjaluci/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])