Odigrano pojedinačno prvenstvo RS za kuglaše i kuglašice

Objavljeno: 17. 12. 2014 u 20:40h

Prethodna dva vikenda se igralo pojedinačno prvenstvo Republike Srpske za kuglaše i kuglašice. Ove godine je došlo do izmjena sistema takmičenja u odnosu na prethodne, tako da se poredak formirao zbirom tri nastupa sa tri različite kuglane.

kuglanje

Prvi nastup se igrao u Derventi (06/07.12.), drugi u Banjaluci (13.12.), a finalni u Tesliću (14.12.). Ove godine je učešće na prvenstvu uzelo ukupno 58 kuglaša, i 13 kuglašica. Kuglaški savez RS je kroz smanjenje kotizacije, izmjene sistema takmičenja i stvaranje povoljnijih uslova za njegovo održavanje, napravio pozitivne korake ka tome da prvenstvo učini što masovnijim i kvalitetnijim.

Prvenstvo je započelo u Derventi, odakle je prvih 32 igrača obezbijedilo nastup u Banjaluci. Zbirom dva rezultata, dalje je prošlo 16 igrača koji su se borili za titulu šampiona, kao i plasman od 1-8 mjesta koje ih kvalifikuje u završnicu državnog prvenstva BiH.

Prvak RS po 17 put je postao Paštar Đorđe, igrač Kozare iz Gradiške. Nakon što je u Derventi završio kao drugi sa rezultatom od 622, u Banjaluci je sa 649 čunjeva praktično napravio nedostižnu razliku u odnosu na pratioce.

Drugo mjesto je pripalo Gurešić Vladimiru iz Knin-Revite, koji nije uspio po prvi put da se okiti titulom prvaka. Gurešić je prvi nastup završio kao prvoplasirsni, a u dva od ukupno tri nastupa imao je bolji rezultat od Paštara, ali loš dan na domaćoj kuglani u Banjaluci ga je koštao zlatne medalje.

Treće mjesto je osvojio Peković Boris, takođe igrač Knin-Revite. Možemo reći da je borba za bronzu bila najinteresantnija. Ozbiljna konkurencija Pekoviću su bili Džajić iz Borca i Aleksić iz Kozare, tako da su u poslednjem nastupu sva trojica uložili i poslednji atom snage ne bi li se domogli medalje. U Tesliću su viđene odlične partije sve trojice, a u „foto finišu“ je najuspješniji bio Peković koji se, sa 5 čunjeva više u odnosu na Džajića i 7 u odnosu na Aleksića, domogao pobjedničkog postolja. Napominjemo da na prvenstvu drugu godinu za redom zbog povrede nije učestvovao Trklja Marko, najbolji igrač RS za 2012. i 2013. godinu.

Žene su svoje takmičenje igrale  po istom sistemu kao i muškarci. Prva tri mjesta su pripala kuglašicama Kozare, što je jasan pokazatelj kvaliteta rada u ovome ŽKK. Ubjedljiva u odnosu na konkurenciju je bila Dajić Tatjana. Malu nesigurnost je pokazala na kuglani u Derventi, gdje je sa 551 bila drugoplasirana. Nakon toga je u Banjaluci odigrala, za ženske standarde odličnih 602, a dominaciju je nastavila u Tesliću i sa 566 samo potvrdila prvo mjesto.

Drugo mjesto je pripalo Zlojutro Tatjani, juniorskoj reprezentativki BiH koja je samo u prvom nastupu ozbiljnije ugrozila klupsku igračicu, te zauzela prvo mjesto sa 564 oborena čunja.  Nakon toga nije uspjela da isprati visok nivo igre koji je nametnula iskusna dajićka, tako das e mora zadovoljiti srebrnom medaljom.

Treće mjesto je zauzela Maja Kovačević, peta igračica svijeta u mix paru sa poslednjeg SP u Brnu. Odigravši 561 u poslednjem nastupu u Tesliću, uspjela je preći iskusnu Bošnjak Smilju iz Vrbasa i domoći se pobjedničkog postolja.

Konačan plasman (M): 1. Paštar Đorđe (Kozara) -1872; 2. Gurešić Vladimir (Knin-Revita)-1797; 3. Peković Boris (Knin-Revita)-1730; 4. Džajić Ljubinko(Borac)-1725; 5. Aleksić Miroslav (Kozara)-1723; 6. Babić Dragan (Ada)-1711; 7. Galić Nemanja (Kozara)-1695 8. Vujović Marko (Hercegovac)-1692.

Konačan plasman (Ž): 1. Dajić Tatjana (Kozara)-1719; 2. Zlojutro Tatjana (Kozara)-1645; 3. Kovačević Maja (Kozara)-1636; 4. Bošnjak Smilja (Vrbas)-1625; 5. Blagojević Dragana (Kozara)-1597; 6. Vicanović Bogdana (Kozara)-1590; 7. Drageljević Milica (Kozara)-1527; 8. Ubavić Milica (Vrbas)-1506.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/odigrano-pojedinacno-prvenstvo-rs-za-kuglase-i-kuglasice/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])