Učenici OŠ “Ivo Andrić” odbranili titulu

Objavljeno: 17. 11. 2014 u 19:42h

Na jubilarnom, desetom Ekipnom prvenstvu osnovnih škola u šahu, održanom 15. novembra u Banjaluci, trijumfovala je OŠ “Ivo Andrić”.

Ekipa domaćina upisala je svih 7 pobjeda i na uvjerljiv način odbranila titulu iz 2013.

Drugo mjesto pripalo je OŠ “Vuk Stefanović Karadžić”, dok je treća OŠ “Branko Radičević”.

Uoči svečanog otvaranja Ostoja Kremenović je u ime organizatora takmičenja, OŠK “Mala rokada”, uručio prigodne poklone Maši i Bojanu Maksimoviću, evropskom šampionu i vicešampionu u rješavanju šahovskih problema (Batumi, Gruzija).

Prisutne je pozdravio Milan Milaković, pomoćnik direktora OŠ “Ivo Andrić”, nakon čega je takmičenje otvorio Kremenović. Prvi potez u partiji Bojan Maksimović – Nikola Lukić povukla je profesor Sanja Babić, voditelj šahovske sekcije u OŠ “Ivo Andrić”.

Nastupilo je 8 ekipa, koje su u svom sastavu imale 3 dječaka i jednu djevojčicu. Igralo se po tempu od 15 minuta po učesniku.

Tri najuspješnije ekipe dobile su pehare, medalje i diplome.

Nagrade su uručili Milan Milaković, Vojin Milaković, potpredsjednik Skupštine OŠK “Mala rokada”, Ostoja Kremenović, predsjednik OŠK “Mala rokada”, Sanja Babić i Nikola Lakić, član Upravnog odbora OŠK “Mala rokada”.

Skakačevih 83,6 odsto!

Škola šaha “Skakač” je na ovom takmičenju imala 8 kadeta i 4 kadetkinje (u sastavima označeni “masnim” slovima), podijeljenih u 5 ekipa.

Oni su sakupili 58½ poena iz 70 partija, što daje nevjerovatnih 83,6 odsto uspješnosti!

Pored toga, OŠ “Ivo Andrić” je u svom timu imala sve polaznike “Skakača”, a trijumf ove banjalučke škole šaha potvrđen je i u kategoriji “Najuspješniji po tablama”, gdje su uzete sve 4 nagrade!

Prvenstvo srednjih škola

OŠK “Mala rokada” nastavlja tradiciju organizovanja ekipnih prvenstava banjalučkih srednjih škola.

Takmičenje za 2014. će se održati 13. decembra u Medicinskoj školi, koja brani titulu, sa početkom u 11 sati.

O regularnosti takmičenja brinuli su Momčilo Soprenić i Slobodan Đukić.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/ucenici-os-ivo-andric-odbranili-titulu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])