Odigrano 10. kolo Premijer lige u kuglanju

Objavljeno: 17. 11. 2014 u 21:04h

Proteklog vikenda igrano je 10. kolo Premijer lige BiH.

vladimir

Utakmica koja je slovila za derbi kola igrala se u Banjaluci između Knin-Revite i Rudara. Obje ekipe su u dosadašnjem toku prvenstva igrale utakmice „od sjaja do očaja“, tako da se nije moglo sa sigurnošću prognozirati bilo šta vezano za ishod ovoga meča.

Domaći su dobro otvorili, Marko Trklja (616) je bez većih poteškoća pobijedio Safundžiju (558), dok je drugi poen za Knin osvojio mlađi Trklja (568) protiv Helje (539). Prvi poen za Rudar u prvoj izmjeni osvojio je Bešić (562) protiv Kninove kombinacije Prijić/Andrić (526). U drugoj izmjeni su Peković (611) i Gurešić (627) odličnom igrom spriječili da utakmica uđe u uzbudljivu završnicu, tako da je na kraju je semafor pokazao 6:2 i +101 za ekipu Knin-Revite.

Kozara je u Gradišci dočekala ekipu Ade i bez većih problema upisala novu pobjedu (7:1). Domaći su odigrali jednu rezultatski ujednačenu utakmicu, u kojoj gosti nisu mogli ozbiljnije parirati. Paštar (572) i Šukalo (569) su osvojili uvodne poene za domaće, a ostatak ekipe ja samo nastavio taj niz. Izuzetak je bio Smiljanić (575) koji je, iako sa najboljim rezultatom u ekipi Kozare, poražen od Meseldžije (580). Meseldžija je sa navedenim rezultatom ujedno ponio i epitet igrača utakmice.

Borac je gostovao u Međugorju i iz Hercegovine se vratio bez bodova. Iako su domaći odigrali ispod očekivanog nivoa kada je njihova kuglana u pitanju, to gosti iz Banjaluke nisu uspjeli da iskoriste. U meč poenima je bilo 3:3, tako da je ishod meča odlucilo 23 čunja više na kontu domaće ekipe. Nakon prvog para rezultat je bio u egalu,  Malenica (528) je pobijedio indisponiranog Kajkuta (485), ali je sa druge strane dobrom igrom odgovorio Ninković (566) pobijedivši Mišetića (522). U drugom paru se Međugorje rezultatski odvojilo, prije svega zahvaljujući slaboj igri gostiju, naročito iskusnog Boltića (505) od koga se više očekivalo. Perduh i Džajić su na kraju osvojili oba boda za goste, ali nisu uspjeli nadoknaditi zaostatak u čunjevima, tako da je na kraju ostalo 5:3 za Međugorje.

Željezničar je ugostio ekipu Zrinjskog i osvojio vrijedan bod u grčevitoj borbi za opstanak koja mu slijedi u nastavku prvenstva. Domaći su osvojili oba uvodna poena, ali sa prilično neubjedljivom igrom. Gosti su vratili istom mjerom u nastavku susreta, ali prednost u čunjevima koju su ostvarili Hrvić (540) i Bošnjak (567) nije bila dovoljna za više od remija, pošto su u poslenjem paru Bevanda  (507) i Knezović (545) izgubili oba poena. Kod domaćih je standardno najbolji bio Herenda sa 552, dok je Bošnjak iz ekipe Zrinjskog sa 567 bio najbolji pojedinac susreta.

Zrinski iz Ljubača je ugostio ekipu Minerala i uručio joj „fenjer“ nakon pobjede od 5:3. Domaći su krenuli odlučno i poveli sa 3:1. Imšić (531) i Kovačević (561) su protiv Vasića (496) i Grbića (522) napravili zalihu čunjeva koja se održala do kraja. Najizgledniju priliku za osvajanje poena koji bi gostima garantovao remi, imao je Đogić (547) protiv Mulalića (548) u prvom paru, ali je poražen za 1 čunj nakon 2:2 u set poenima. Najbolji pojedinac susreta bio je Kovačević sa 561.

Sloboda je upisala i desetu pobjedu u nizu. Ovoga puta je na kuglani u Lukavcu  poražena Gradiška sa 7:1. Od samog početka je bilo izvijesno da gosti nemaju čemu da se nadaju. Krenula je Sloboda sa 4:0 posle prva dva para, a na jedini poen za goste se čekalo sve do poslednje izmjene u kojoj je, najbolji igrač gostiju u ovome susretu, Andrić sa 580 osvojio poen protiv Jogunčića (515). Najbolji pojedinac utakmice je bio Novaković sa 587.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/odigrano-10-kolo-premijer-lige-u-kuglanju/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])