Izbor deset najboljih sportista RS: Perić na čelu stručnog žirija

Objavljeno: 12. 11. 2014 u 12:19h

Proslavljeni srpski rukometni golman Dejan Perić biće predsjednik stručnog žirija 60. jubilarnog Izbora deset najboljih sportista Republike Srpske.

sport

Finalno veče najprestižnije sportske manifestacije u Srpskoj biće održano 18. decembra u Banskom dvoru. Osim Perića, stručni žiri još čine proslavljena banjalučka košarkašica i nekadašnja reprezentativka Jugoslavije Slađana Golić, predstavnik Ministarstva porodice, omladine i sporta RS Nenad Rađević, urednik sportske redakcije Radio-televizije Dragan Novaković i urednik sportske redakcije “Glasa Srpske” Milan Zubović.

“Biće mi čast i izuzetno zadovoljstvo da predsedavam žiriju, koji će jubilarni, 60. put, birati najbolje sportiste Srpske. Verujem da ćemo napraviti dobar izbor i da će nagrade otići u ruke onih koji su to svojim rezultatima i zaslužili”, izjavio je Perić.

Na tri zakazane sjednice žiri će najbolje birati na osnovu prijedloga strukovnih saveza, koji imaju rok do 14. novembra da dostave svoje prijedloge u redakciju “Glasa”. Osim deset najboljih sportista Srpske, biće dodijeljena i priznanja i to: povelja za izuzetan sportski poduhvat godine, tri plakete za izuzetan doprinos u afirmaciji i unapređenju sporta, plaketa za dugogodišnji doprinos razvoju sporta, tri plakete za ambasadore sporta Republike Srpske, plaketa za izuzetne rezultate u sportu za invalide, plaketa za doprinos, razvoj i unapređenje specijalnih i paralelnih veza Republike Srbije i Republike Srpske u oblasti sporta te “Zlatno pero – Limun Papić” najboljem sportskom novinaru.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS proglasiće najperspektivnije sportiste, dok će RTRS izabrati najbolji sportski događaj godine u Srpskoj.

Adamović

Za najboljeg sportistu 2013. godine proglašen je košarkaš Filip Adamović, drugo mjesto pripalo je karatistkinji Tamari Lozo, a treće kik-bokseru Marinku Matičiću. Žiriju je predsjedavao proslavljeni srpski fudbaler Savo Milošević.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/izbor-deset-najboljih-sportista-rs-peric-na-celu-strucnog-zirija/||claudebot