Održan Drugi međunarodni karate turnir u Banjaluci

Objavljeno: 10. 11. 2014 u 17:01h

Karate klub Energija osvojio je najviše medalja na Drugom međunarodnom turniru koji je održan u Banjaluci.

karate

Domaćin smotre okitio se sa ukupno 34 odličja od čega su osam zlatnih, 12 srebrnih i 14 bronzanih. Pošto se domaćin nije bodovao u generalnom plasmanu pehar namijenjen najboljoj ekipi pripao je Karate savezu Vojvodine. Drugo mjesto pripalo je Karate savezu Primorsko-goranske županije iz Hrvatske, dok su treće mjesto osvojili takmičari KK “Bihać”.

“Utisci sa takmičenja su fenomenalni zbog same činjenice da je prisustvovao ovoliki broj takmičara, a kvalitet je bio možda i najbolji na nivou BiH do sada. Sve je prošlo u najboljem redu i bez težih povreda takmičara. Karatisti Energije pokazali su da vrijede, ali ne ulazimo u konkurenciju jer prevashodno smatram da domaćini treba da izraze gostoprimstvo i ukažu poštovanje prema klubovima koji su prevalili toliki put da bi se odazvali pozivu. Tako je Karate savez Vojvodine zasluženo odnio prelazni pehar Grave Energija kupa. Cilj KK Energija je da širi prijateljstvo i saradnju sa svima, a sa ovakvim takmičarima i roditeljima uspjeh u budućnosti je neminovan”, izjavio je predsjednik i organizator turnira Branko Derajić.

Velibor Pucar bio je jedan od najuspješnijih takmičara KS Vojvodine na ovom turniru.

“U konkurenciji juniora do 61 kilograma osvojio sam prvo mesto. Pripreme su bile naporne, ali se zato rezultat isplatio i ovaj rezultat sam očekivao. Treniram karate već 11 godina, a moja najveća želja je da postanem prvak sveta”, rekao je Pucar.

Članica domaćeg kluba Nikolina Mišić osvojila je drugo mjesto u pojedinačnoj kategoriji do 47 kilograma.

“Najveći uspjeh mi je bila bronzana medalja na Balkanskom prvenstvu, a ovdje sam osvojila drugo mjesto u pojedinačnoj kategoriji do 47 kilograma. Cilj mi je da u budućnosti osvojim svjetsku medalju”, izjavila je Mišićeva.

Na smotri u “Boriku” učestvovala su 633 takmičara iz 54 kluba koji su stigli iz zemalja bivše Jugoslavije uključujući i Mađare.

Osvojene medalje po klubovima

  • Klub mjesto         zlato srebro       bronza        ukupna
  • 1. Energija (Banjaluka)          8        12      14      34
  • 2. KS Vojvodina (Srbija)      7        5        10      22
  • 3. KS PG županije (Hrvatska)        6        6        8        20
  • 4. KK Bihać (Bihać)     6        2        4        12
  • 5. KBS Tuzla Sinbra (Tuzla)         6        1        4        11

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/odrzan-drugi-medunarodni-karate-turnir-u-banjaluci/||claudebot